Ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης έστειλε ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και η πρόεδρός του κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων δράσης και προσφοράς του.

Στην εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η οποία ευλογήθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, έδωσαν το «παρών», πολιτικοί από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα που διαχρονικά έχουν στηρίξει το έργο του Συλλόγου, πρέσβεις από 32 χώρες, επιστήμονες, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, ολυμπιονίκες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα, το μήνυμα αυτού του αγώνα, το μήνυμα που τα παιδιά μας δίνουν με τη θαρραλέα νίκη τους απέναντι σε έναν πολυπρόσωπο εχθρό, μοιάζει περισσότερο από ποτέ επίκαιρο: Το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό! Αρκεί να πιστέψει κανείς σε αυτό, να αγωνιστεί γι’ αυτό και να προσπαθήσει σκληρά για να το πετύχει!» είπε συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη, αρχίζοντας την ομιλία της, και συνέχισε: «Αυτό είναι το μήνυμα των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ και μπορεί να γίνει σήμερα μήνυμα μιας ολόκληρης κοινωνίας, μιας ολόκληρης χώρας. Όλα αυτά τα χρόνια τίποτα δεν ήταν εύκολο. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Πάντοτε όμως υπήρχε η πίστη στο στόχο που μας έδινε δύναμη να προχωρήσουμε, η αγάπη μας για τα παιδιά που μας ζέσταινε την καρδιά και η υπόσχεση που είχαμε δώσει στους γονείς πως μαζί θα νικήσουμε… Η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας όλα αυτά τα χρόνια είναι τα χαμόγελα και η ευτυχία στα πρόσωπα των παιδιών μας. Είναι οι ζωές που κερδήθηκαν! Όμως υπάρχει και κάτι άλλο που μας γεμίζει ικανοποίηση: το ότι η ιστορία της ΕΛΠΙΔΑΣ, η ιστορία μας, είναι μια απόδειξη ότι, παρά τις δυσκολίες, τις οικονομικές και πολιτικές κρίσεις, η ιδέα της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο μπορεί να κρατιέται αναμμένη και ζωντανή, συμβάλλοντας στον ανθρωπιστικό πολιτισμό μας και στη συνοχή της κοινωνίας μας. Μας δίνει δύναμη το γεγονός ότι η ΕΛΠΙΔΑ λειτούργησε πάντα ως συνδετικός ιστός, ενώνοντας τους Έλληνες σε έναν κοινό αγώνα».

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:


(Νατάσα Καραμανή, Μ. Βαρδονογιάννη, Μ. Κυριακού)

(Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο)

(Η Μαρέβα Μητσοτάκη με την κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη)

(Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, η Ελένη Αρβελέρ, ο Χ. Πασαλάρης, ο Ν. Παπανδρέου)

(Βαρδής Βαρδινογιάννης, Α. Λυμπέρης, Γ. Πατούλης)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των ομιλητών οι: Α. Φλαμπουράρης, Π. Κουρουμπλής, Κ. Μητοστάκης, Λιάνα Κανέλλη, Φώφη Γεννηματά, Β. Λεβέντης κα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης