Η ΑΙΜ, πρωτοπόρος στη στοματική φροντίδα, ξεκίνησε την καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης «Βουρτσίζουμε μαζί», προσφέροντας δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις για όλους! Από τις 15 Μαρτίου η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της ΑΙΜ επισκέπτεται κεντρικά σημεία της Αττικής για να εξετάσει δωρεάν μικρούς και μεγάλους, με στόχο την υιοθέτηση σωστών συνηθειών στοματικής υγείας.

Η καμπάνια «Βουρτσίζουμε Μαζί» είναι ιδιαίτερα επίκαιρη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας στις 20/3. Στόχος να ενημερώσει γονείς και παιδιά, για τις σωστές συνήθειες στοματικής υγιεινής, όπως το καθημερινό βούρτσισμα πρωί και βράδυ, με φθοριούχο οδοντόκρεμα, για 2 λεπτά κάθε φορά, καθώς και τη συχνή αλλαγή οδοντόβουρτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και 25 χρόνια, η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της ΑΙΜ επισκέπτεται σχολεία, κατασκηνώσεις και κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις των δοντιών, καθώς και ενημέρωση γονιών και παιδιών για τη σημασία της στοματικής υγείας. Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί περισσότερα από 325.000 παιδιά, ενώ τα προγράμματα πρόληψης και εκπαίδευσης της ΑΙΜ έχουν συμβάλει στην αύξηση των επισκέψεων στα οδοντιατρεία.

Το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα των κατά τόπους Δήμων και πραγματοποιείται με την εθελοντική στήριξη οδοντιάτρων του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα της μονάδας:

Σάββατο 21 Μαρτίου, Αιγάλεω, Πλατεία Ελ. Βενιζέλου, 10:00-16:00
Κυριακή 22 Μαρτίου, Χαλάνδρι, Κεντρική Πλατεία, 11:00-17:00
Σάββατο 28 Μαρτίου, Νίκαια, Πλατεία Δαβάκη, 10:00-16:00
Κυριακή 29 Μαρτίου, Ν. Σμύρνη, Κεντρική Πλατεία, 10:00-16:00
Σάββατο 04 Απριλίου, Ηλιούπολη, Πλατεία Φλέμινγκ, 10:00-16:00
Κυριακή 05 Απριλίου, Π. Φάληρο, Πλατεία Παλαιού Φαλήρου, 11:00-17:00

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας της ΑΙΜ και την καμπάνια «Βουρτσίζουμε Μαζί», μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της ΑΙΜ στο FACEBOOK, www.facebook.com/AIM.gr

Μελέτες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα από την ΑΙΜ και την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία ανέδειξαν ανησυχητικά στοιχεία για την κατάσταση της στοματικής υγείας στη χώρα μας, καθώς μεταξύ άλλων, δείχνουν ότι:

• το 72% των παιδιών ξεκινάει το βούρτσισμα των δοντιών καθυστερημένα, δηλαδή μετά την ηλικία των 2 ετών

• το 36% των παιδιών προσχολικής ηλικίας έχουν ήδη αναπτύξει τερηδονικές βλάβες, που αυξάνονται ανάλογα με την ηλικία

• μόνο το 50% των ενηλίκων και το 27% των παιδιών βουρτσίζουν τα δόντια τους δύο φορές την ημέρα

• το 60% των παιδιών προσχολικής ηλικίας δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ οδοντίατρο

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

– Φτιάχνουμε μία ιστορία, την οποία θα αφηγούμαστε κάθε βράδυ όσο βουρτσίζουμε τα δόντια μαζί, προσθέτοντας κάθε τόσο νέα επεισόδια!

– Διαλέγουμε ένα αγαπημένο τραγούδι διάρκειας 2 λεπτών και το βάζουμε όσο βουρτσίζουμε μαζί τα δόντια μας.

– Εμπνεόμαστε από το αγαπημένο μας «καρτούν» ή παιδικό βιβλίο και δίνουμε στα δόντια μας τα ονόματα των ηρώων.

– Φτιάχνουμε μία ιστορία, την οποία θα αφηγούμαστε κάθε βράδυ όσο βουρτσίζουμε τα δόντια μαζί, προσθέτοντας κάθε τόσο νέα επεισόδια!

– Κρυβόμαστε πίσω από το παιδί μας και, όπως στέκεται μπροστά στον καθρέφτη, βουρτσίζουμε τα δόντια του με το δικό μας χέρι!

– Κάνουμε οικογενειακό καθημερινό διαγωνισμό καλύτερου βουρτσίσματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης