Ο Θανάσης Τσάκλας και η ομάδα του, Ελένη Λυγερού και Απόστολος Τσάκλας, ξεκινώντας από το Ορμένιο την Κυριακή 10 Αυγούστου και έχοντας διανύσει 835χλμ με ποδήλατο και κάνοντας 2.918μ ορειβασία στον Όλυμπο, έφτασαν σήμερα Τετάρτη 13 Αυγούστου στις Θερμοπύλες.

Ο Θανάσης και ο «ΑΘΛΟΣ» των 1.000 μιλιών, ξεκίνησαν από το ακριτικό Ορμένιο και μέχρι στιγμής έχουν περάσει από την Καβάλα, το Λιτόχωρο και τις Θερμοπύλες, ενώ μαζί με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ξεκίνησαν από την θέση «Γκόρτσια» την ανάβαση του Ολύμπου, φτάνοντας στην κορυφή του βουνού και επιστρέφοντας στη θέση «Πριόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 'επίκαιρο' άγαλμα του Λέοντα της Αμφίπολης

Επόμενος σταθμός του ΑΘΛΟΥ είναι ο Μαραθώνας όπου η ομάδα αναμένεται να φτάσει στις 14 Αυγούστου, διανύοντας με τα ποδήλατά τους 230χλμ. Εκεί θα τον υποδεχθεί ο Δήμαρχος διοργανώνοντας τοπικές εκδηλώσεις. Από τον Μαραθώνα θα ξεκινήσει η επόμενη δοκιμασία του ΑΘΛΟΥ, καθώς ο Θανάσης, η Ελένη και ο Απόστολος θα τρέξουν την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας, των 42.195 μ., με προορισμό το Καλλιμάρμαρο στάδιο την Παρασκευή 15 Αυγούστου νωρίς το πρωί.

Στη συνέχεια ο Θανάσης με την ομάδα του θα ανέβουν και πάλι στα ποδήλατά τους και θα διανύσουν 335χλμ περνώντας από την Κόρινθο με προορισμό την Πούντα Λακωνίας, από όπου και θα πραγματοποιήσει το πιο δύσκολο εγχείρημα, το διάπλου με ειδική πλωτή φουσκωτή σχεδία (shuttle bike) με ποδηλατοκίνηση, από το ακρωτήρι Μαλέα της Πελοποννήσου έως τα Χανιά και από τα Σφακιά ως τη Γαύδο, διανύοντας άλλα επιπλέον 335χλμ για τον τερματισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Λευκό Πύργο

Στόχος του Θανάση και του «ΑΘΛΟΥ» είναι η στήριξη των παιδιών του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ. Όλοι μπορούν να συνεισφέρουν στην υπερπροσπάθεια του ΑΘΛΟΥ, στέλνοντας μήνυμα στο 54234 και γράφοντας τη λέξη ΦΛΟΓΑ ή FLOGA από 11 έως και 18 Αυγούστου. Κάθε μήνυμα κοστίζει 1 Ευρώ (+ 23% ΦΠΑ) και στο τέλος του «ΑΘΛΟΥ» τα έσοδα από τα μηνύματα θα δοθούν στη ΦΛΟΓΑ για τη στήριξη των δράσεων του συλλόγου.

Η Πρόεδρος της Φλόγας κ. Μαρία Τρυφωνίδου ανέφερε: «Ο Θανάσης δίνει στον ΑΘΛΟ σάρκα και οστά, κάνοντας πραγματικότητα ένα μοναδικό όνειρο ζωής. Είμαστε όλοι στο πλευρό του και του στέλνουμε τις ευχές μας και όλη μας την ενέργεια για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το πραγματικά δύσκολο ΑΘΛΟ που ξεκίνησε».

Στον Όλυμπο

Όλοι οι φίλοι και υποστηρικτές του ΑΘΛΟΥ έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν και ενημερώνονται για όλη την πορεία και την προσπάθεια του Θανάση μέσα από τη σελίδα του στο facebook ΑΘΛΟΣ, ενώ μπορούν να χρησιμοποιούν το hash tag #athlos για όλες τις φωτογραφίες που ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε ακόμη: Oι Θερμοπύλες της παρακμής
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013, 17:50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης