Το πρόβλημα της υποβάθμισης των υποδομών του καλύτερου εχέγγυου για το μέλλον του τόπου μας, της εκπαίδευσης, έρχεται να αντιμετωπίσει η πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον, με το πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις», το οποίο προβλέπει την επιχορήγηση επισκευαστικών και βελτιωτικών εργασιών σε σχολικά κτίρια.

Το πρόγραμμα υλοποιείται ήδη με μεγάλη επιτυχία, σε συνεργασία με Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στηρίζοντας έμπρακτα την κοινωνία της Βορείου Ελλάδος, στην οποία διατηρείται ισχυρή και ουσιαστική παρουσία της Coca-Cola Τρία Έψιλον από το 1971. Φέτος, στην 4η χρονιά του, το πρόγραμμα επεκτάθηκε και στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα από την βελτίωση του μαθησιακού περιβάλλοντος και τη δημιουργία φιλικών και ασφαλών χώρων διδασκαλίας, η εταιρεία έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο πλευρό χιλιάδων μαθητών και γονέων παρέχοντας ουσιαστική βελτίωση στη σχολική καθημερινότητα τους.

Το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου μετά από τις εργασίες που έγιναν το καλοκαίρι, υποδέχτηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς σ’ ένα ανανεωμένο, ασφαλές και πιο φιλικό σχολείο, χάρη στο πρόγραμμα «To Σχολείο Που Θέλεις». Ήδη από το 2012, το πρόγραμμα έχει ανακαινίσει 12 σχολεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας ένα καλύτερο περιβάλλον σε πειρσσότερους από 4.200 μαθητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε στο βίντεο τις εργασίες βελτίωσης και επισκευής των υποδομών, καθώς και την ουσιαστική και αισθητική διαφορά του αποτελέσματος:

Αντίστοιχες εργασίες έγιναν και για το 17ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αθηνών:

Δείτε το βίντεο: 

Συνολικά, από την αρχή υλοποίησης του προγράμματος, όπως ανακοινώνει η Coca Cola Τρία Έψιλον έχουν πραγματοποιηθεί τα εξής:

«2015

Φέτος, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα 24.800 πολίτες. Συμμετείχαν με την ψήφο τους 16.510, αναδεικνύοντας πρώτο το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου, που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επισκευάσθηκε στο σύνολό του ώστε να παραδοθεί πιο ασφαλές και φιλικό στους 370 μαθητές του. Παράλληλα, το πρόγραμμα συνεχίστηκε και επεκτάθηκε εκτός από τη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες και να βελτιώσει την εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, κατόπιν ανάθεσης του Δήμου Αθηναίων, το πρώτο σχολείο που η Coca-Cola Τρία Έψιλον επισκεύασε στην Αθήνα είναι το 17ο Γυμνάσιο και 17ο Λύκειο του 2ου δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων.

2014

Πέρυσι, τρίτη χρονιά της δράσης, 35.726 άνθρωποι με την ψήφο τους, ανέδειξαν τα δύο σχολεία στα οποία πραγματοποιήσαμε επισκευαστικές και βελτιωτικές εργασίες και παραδόθηκαν στους 402 μαθητές τους, χαρίζοντας για άλλη μια χρονιά χαμόγελα.

Στο 69ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης κατασκευάστηκαν 3 ράμπες ΑΜΕΑ, επισκευάστηκε η περίφραξη, δημιουργήθηκε χώρος πρασίνου με παρτέρια και καθιστικά καθώς και νέα υδραυλική εγκατάσταση για το πότισμα των φυτεμένων τμημάτων της αυλής, αντικαταστάθηκαν εξωτερικά και εσωτερικά τα κουφώματα του εργαστηρίου, κατασκευάστηκε νέο αποχετευτικό δίκτυο, ασφαλτοστρώθηκε το γήπεδο μπάσκετ, τοποθετήθηκαν βάσεις για το γήπεδο βόλεϋ, δημιουργήθηκαν χώροι για νέες αίθουσες, βάφτηκε εσωτερικά και εξωτερικά όλο το κτίριο.

Στο 5ο Νηπιαγωγείο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας αντικαταστήσαμε τα εξωτερικά και εσωτερικά κουφώματα του εργαστηρίου, βελτιώσαμε το χώρο του αμφιθέατρου, τοποθετήσαμε νέα φωτιστικά σώματα, κατασκευάσαμε 3 ράμπες (μία για ΑΜΕΑ, μία οχημάτων και μία στη είσοδο της αυλής), διαμορφώσαμε τον προαύλιο χώρο με δημιουργία πρασίνου, παρτεριών και καθιστικών, κατασκευάσαμε αρδευτικό δίκτυο, ελέγξαμε και επιδιορθώσαμε το σύστημα θέρμανσης και τοποθετήσαμε θερμαντικά σώματα στα γραφεία, βάψαμε εσωτερικά και εξωτερικά όλο το κτίριο.

2013

Τη δεύτερη χρονιά υλοποίησης του κοινωνικού προγράμματος, χάρη στη συμμετοχή 33.108 ανθρώπων, παραδώσαμε συνολικά πέντε ανανεωμένα σχολικά κτίρια κάνοντας 2.059 μαθητές πιο χαρούμενους.

Συγκεκριμένα:

Στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης μεταμορφώσαμε τον προαύλιο χώρο φυτεύοντας 201 αρωματικά φυτά, ενώ επισκευάσαμε πλήρως και βάψαμε εσωτερικά και εξωτερικά όλο το κτίριο.

Στο 14ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, αποκαταστήσαμε τις ζημιές στο αμφιθέατρο και διαμορφώσαμε τον περίβολο και την κεντρική είσοδο του σχολείου.

Στο 1ο-14ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου εξωραΐσαμε και ανακαινίσαμε πλήρως τον ανάγλυφο χάρτη της Ελλάδας και ασφαλτοστρώσαμε το γήπεδο μπάσκετ.

Στο 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου διαμορφώσαμε τον ακάλυπτο χώρο με δημιουργία πρασίνου και εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης.

Στο Δημοτικό Σχολείο Δρυμού τοποθετήσαμε ψευδοροφή στις αίθουσες του σχολείου για καλύτερη μόνωση και αντικαταστήσαμε επιμέρους τα φωτιστικά σώματα.

2012

Την πρώτη χρονιά υλοποίησης του Κοινωνικού Προγράμματος, 16.580 άνθρωποι ανέδειξαν με την ψήφο τους τα σχολεία στα οποία πραγματοποιήσαμε επισκευαστικές εργασίες.

Στους 310 μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου και στα 12 παιδιά με ειδικές ανάγκες του 13ου Ειδικού Σχολείου του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου προσφέραμε ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του σχολείου κατασκευάζοντας ράμπες, διευρύνοντας την αίθουσα υπολογιστών και προσθέτοντας επιπλέον ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη των μαθητικών αναγκών.

Παράλληλα, εξοικονομήσαμε ενέργεια, αντικαθιστώντας τα παλιά με νέα κουφώματα και πόρτες,
 βάψαμε εσωτερικά και εξωτερικά όλο το σχολείο, φέραμε τα παιδιά πιο κοντά στη φύση δημιουργώντας ένα καταπράσινο περιβάλλον με δέντρα και αρωματικά φυτά διαμορφώνοντας τον προαύλιο χώρο, τους χώρους άθλησης και την παιδική χαρά!

Επίσης, προσφέραμε σε 495 επιπλέον μαθητές στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά και στο 106o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ένα πιο φιλικό περιβάλλον μάθησης, αντικαθιστώντας όλα τα εσωτερικά κουφώματα και επισκευάζοντας το αποχετευτικό σύστημα των τουαλετών αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα αγκάλιασαν με τη συμμετοχή τους πάνω από 85.414 άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω της σελίδας του προγράμματος στο Facebook (facebook.com/tosxoleiopoutheleis), της ιστοσελίδας www.tosxoleiopoutheleis.gr και μέσω προωθητικών ενεργειών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, των Δήμων που συμμετείχαν και της Χαλκιδικής.

Συνεπείς στη δέσμευσή μας να βρισκόμαστε δίπλα στην ελληνική κοινωνία, με δράσεις που συνεισφέρουν στην ανάπτυξή της, υλοποιούμε το πρόγραμμα «Το σχολείο που θέλεις», με στόχο να δημιουργήσουμε καλύτερα και ασφαλέστερα σχολεία για τα παιδιά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης