Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο των συντονισμένων ελέγχων κατά το τελευταίο 24ωρο, συνελήφθησαν 36 άτομα και βεβαιώθηκαν τέσσερις πταισματικές παραβάσεις σε παράνομα εκδιδόμενα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί των διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τέσσερα άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και μια 51χρονη ημεδαπή, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων, για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Το συνολικό όφελος και η ζημιά που προξένησε η 51χρονη, υπερβαίνει σύμφωνα με την αστυνομία το ποσό των 30.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οι αστυνομικοί των διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των συντονισμένων ελέγχων το τελευταίο 24ωρο, συνέλαβαν πέντε άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, έξι άτομα για περιπτώσεις κλοπής, ένα άτομο για παράνομη μεταφορά και προώθηση τεσσάρων αλλοδαπών προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερα άτομα για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και 16 άτομα, τα οποία στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης δύο νεαρών αλλοδαπών γυναικών, οι οποίες εκμεταλλευόμενες συνθήκες συνωστισμού σε αστικό λεωφορείο και πλατεία του κέντρου πόλης αντίστοιχα, αφαίρεσαν τα πορτοφόλια δύο ανυποψίαστων γυναικών που περιείχαν χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες και προσωπικά τους έγγραφα και αντικείμενα. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθείσες είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου 2018, διέπραξαν επιπλέον πέντε κλοπές, ενώ προέβησαν και σε ανάληψη χρηματικού ποσού από αυτόματο ταμειολογικό μηχάνημα (ΑΤΜ) κάνοντας χρήση μιας εκ των κλεμμένων τραπεζικών καρτών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης