Θεσσαλονίκη: Αγώνας δρόμου την Κυριακή με αίτημα την απόδοση πρώην στρατοπέδων στους πολίτες

Θεσσαλονίκη: Αγώνας δρόμου την Κυριακή με αίτημα την απόδοση πρώην στρατοπέδων στους πολίτες
Δρομείς κάθε ηλικίας θα τρέξουν την Κυριακή, ζητώντας την απόδοση των πρώην στρατοπέδων της δυτικής Θεσσαλονίκης στους κατοίκους τους και την αξιοποίησή τους ως ελεύθερων χώρων πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

Αναλυτικότερα, στις 21 Μαϊου οι δήμοι Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων – Μενεμένης, που στα όριά τους βρίσκονται τα πρώην στρατόπεδα Μ.Αλεξάνδρου, Π.Μελά και Καρατάσιου, διοργανώνουν από κοινού την εκδήλωση "Τρέχω για τα στρατόπεδα", θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι συμμετοχές αναμένεται να φτάσουν τις 1.300 και πλέον, αφού ήδη έχουν γίνει μαζικές αιτήσεις από σχολεία, ομάδες και συλλόγους. «Ήδη ένα μεγάλο τμήμα του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, έχει αποδοθεί στο δήμο Παύλου Μελά. Ευελπιστούμε το ίδιο να γίνει και με τα άλλα δύο στρατόπεδα της περιοχής» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας εκ των υπευθύνων της διοργάνωσης, Αστέριος Γκούμας, από το γραφείο Αθλητισμού του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Είναι η δεύτερη χρονιά διεξαγωγής της διοργάνωσης, αλλά η πρώτη με τη συνεργασία των δύο δήμων. Περιλαμβάνονται πέντε ξεχωριστά αγωνίσματα: η διαδρομή 10 χιλιομέτρων, με αφετηρία στις 11 το πρωί από το πρώην στρατόπεδο Μ.Αλεξάνδρου και με τερματισμό στο Καρατάσιου, καθώς και οι μικρότερες διαδρομές 5 χιλιομέτρων και 2 χιλιομέτρων, δυναμικού βαδίσματος 2 χλμ, και 2 χλμ για ΑμεΑ, οι οποίες θα έχουν αφετηρία στις 11.30 από το πρώην στρατόπεδο Π.Μελά και τερματισμό στο Καρατάσιου.

Στον χώρο τερματισμού, μετά τις 12.30 θα γίνουν οι απονομές κυπέλλων, μεταλλίων και διπλωμάτων σε νικητές και συμμετέχοντες, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις χορευτικών ομάδων και συλλόγων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τις αιτήσεις συμμετοχής στους ιστότοπους των δύο δήμων, ωστόσο, θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή και επιτόπου, την ημέρα της εκδήλωσης.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Μαΐου 2017, 04:56