Απερρίφθη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης η προσφυγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, σχετικά με την παραμονή των μαθητών στο κτήριο επί της οδού Μαρίας Κάλλας.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης είχε αποφασίσει σε πρόσφατη συνεδρίαση του την λειτουργική αναστολή του 12ου δημοτικού, λόγω ακαταλληλότητας του λυόμενου κτιρίου και τη διασπορά των μαθητών σε όμορα σχολεία της περιοχής, με αποτέλεσμα οι γονείς να προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μόνη αρμόδια για να κρίνει την παραμονή του σχολείου είναι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ως μόνη αρμόδια αρχή απεφάνθη ότι δεν μπορεί το 12ο δημοτικό να συνεχίσει να λειτουργεί κάτω από αυτές τις εξειδικευμένες αιτιολογίες που έχουν να κάνουν με την ασφαλή του λειτουργία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.

Η κ. Γούλα υποστήριξε, πως δεν θα πρέπει να απαξιώνονται οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, που έκαναν από την αρχή λόγο για ακαταλληλότητα του κτιρίου και άσκησε κριτική σε μερίδα δημοτικών συμβούλων, υποστηρίζοντας πως χρησιμοποίησαν το θέμα της παραμονής των μαθητών για «μικροπολιτικούς λόγους».

«Η προσφυγή απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους γιατί θεωρείται ότι δεν έχει εκτελεστότητα η απόφαση του ¨Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά είναι γνωμοδοτική. Εμείς θα στραφούμε στην πρωτοβάθμια, προκειμένου να ζητήσουμε την ανάκληση της απόφασης που έθεσε σε αναστολή τη λειτουργία του σχολείου μας και η οποία οδηγεί τη διασπορά των μαθητών σε εννέα διαφορετικά δημοτικά» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου δημοτικού σχολείου, Δήμητρα Καμπουράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης