Συγκέντρωση και πορεία με κατάληξη το παλιό κτίριο της διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου κατά τη διάρκεια της χούντας (1967-1974) κρατήθηκαν και βασανίστηκαν αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, πραγματοποίησε το ΚΚΕ.

Τα μέλη του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Εγνατία και έκαναν πορεία μνήμης για τα θύματα της δικτατορίας, τους συλληφθέντες και τους εξορισθέντες της περιόδου. Στην πορεία συμμετείχαν εργαζόμενοι, φοιτητές, αντιδικτατορικοί αγωνιστές, νεολαίοι, κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε το μέλος της κομματικής οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Ελένη Κυριάκη. Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατέθεσαν στεφάνια και τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της κομματικής οργάνωσης Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος, την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις επτά το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Δικτατορία 1967-1974», που επιμελήθηκε το Τμήμα Ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή». Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης