Με κεντρικό αίτημα την κατάργηση των μνημονίων θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη τα συλλαλητήρια των συνδικάτων και σωματείων εργαζομένων, με αφορμή την έναρξη της 80ής ΔΕΘ.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δίνουν «ραντεβού» στις 18.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, ενώ θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βάζουμε φρένο στην ανεργία, στη φτώχεια, στη λιτότητα. Απαιτούμε την αποκατάσταση των αδικιών των μνημονίων», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε κάλεσμά τους προς του εργαζόμενους.

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση ότι η ψήφιση του 3ου μνημονίου από το κοινοβούλιο καθώς και οι εφαρμοστικοί νόμοι που θα ακολουθήσουν, αποτελούν συνέχεια των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών. Σε ό,τι αφορά τον χώρο του Δημοσίου τονίζει ότι στο νέο μνημόνιο «που ψηφίστηκε χρησιμοποιώντας όρους όπως «αποσυμπίεση της μισθολογικής κατανομής» επιχειρείται νέα καρατόμηση των μισθών των εργαζομένων μέσω νέου μισθολογίου το οποίο θα συνδέεται με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων».

Δείτε τον χάρτη των διαδηλώσεων όπως τον δημοσίευσε το seleo.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεχωριστό συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους διοργανώνει σήμερα στις 18.00 και το ΠΑΜΕ, με κεντρικό σύνθημα «Αρκετά ματώσαμε – Αρκετά Πληρώσαμε – Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ». Το «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αναμένεται να δώσει και ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών στο πλαίσιο της ΔΕΘ τίθενται σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης