Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών, περίπτωση κλοπής χρηματοκιβωτίου με περιεχόμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, από κατοικία στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013.

Για την υπόθεση συνελήφθη, δυνάμει σχετικού εντάλματος, απογευματινές ώρες της Τετάρτης στην Ανάληψη μια 41χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Γεωργίας, πρώην οικιακή βοηθός των ενοίκων, σε βάρος της οποίας αλλά και τριών ακόμη συνεργών της, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, δύο εκ των δραστών είχαν εισέλθει εντός του σπιτιού, εκμεταλλευόμενοι την απουσία της ενοίκου και με τη συνδρομή συνεργού τους, που είχε αναλάβει τον ρόλο του «τσιλιαδόρου», αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε πλήθος κοσμημάτων-τιμαλφή και μία φωτογραφική μηχανή, συνολικής χρηματικής αξίας που υπερβαίνει τις 205.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ρόλος της οικιακής βοηθού

Από την αξιοποίηση των στοιχείων προέκυψε ακόμη ότι οι δράστες γνώριζαν τις κινήσεις (πρόγραμμα) της ενοίκου και τη λεία που θα αποκόμιζαν από την 41χρονη συνεργό τους, η οποία κατά το παρελθόν εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στην κατοικία. Χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους ήταν ότι προκειμένου να αποτρέψουν την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους από τις αστυνομικές Αρχές εφοδιάστηκαν με τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούσαν σε άλλους αλλοδαπούς, υπηκόους τρίτων χωρών.

Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι τόσο η 41χρονη όσο και ο 34χρονος ομοεθνής συνεργός της έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Υπηρεσίες κατά το παρελθόν: η πρώτη για υπόθαλψη εγκληματία και παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ο δεύτερος για τέλεση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, και σύσταση-ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των ερευνών, η δράστης που εντοπίστηκε στην περιοχή της Ανάληψης, κατά την έξοδό της από κατοικία ηλικιωμένου όπου εργαζόταν τη δεδομένη χρονική στιγμή, δήλωσε ψευδή διεύθυνση κατοικίας στην Άνω Πόλη, προκειμένου να δυσχεράνει την αστυνομική έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών της.

Β.Μ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης