Η Αγία Σοφία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει μετατραπεί σε γκέτο ναρκομανών. Εικόνες ντροπής αντικρίζουν οι εκατοντάδες πιστοί και ξένοι τουρίστες, που επισκέπτονται τον ιερό χώρο, ο οποίος μάλιστα αποτελεί και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Η κατάσταση φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, καθώς ο προαύλιος χώρος της εκκλησίας μετατρέπεται, ειδικά τις βραδινές ώρες, σε στέκι ναρκομανών, αλλά και εμπόρων ναρκωτικών.

Αλλεπάλληλες είναι οι καταγγελίες που έχει κάνει ο προϊστάμενος του ιερού ναού, πατήρ Ειρηναίος, τόσο στους αρμόδιους φορείς, όσο και στην αστυνομία. Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν επιλύεται και η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με την ημέρα, όπως επισημαίνει, μιλώντας στο ThessToday.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουν μετατρέψει την εκκλησία σε δημόσια τουαλέτα. Ουρούν και αφοδεύουν όπου βρουν. Βρώμα και δυσωδία αισθάνονται οι τουρίστες και οι πιστοί που επισκέπτεται τον ιερό χώρο, που είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αλλά παρόλα αυτά παραμένει απροστάτευτος», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο πατήρ Ειρηναίος.

Όπως επισημαίνει, οι «γνωστοι-άγνωστοι» σπάνε τα τζάμια της εκκλησίας και πετάνε μέσα μπουκάλια με αλκοόλ, που πίνουν. Και δεν σταματούν εδώ. «Έχουν προκαλέσει φθορές και στα αυτοκίνητα που σταθμεύουν έξω από το ναό, μέρα μεσημέρι. Βάφουν ότι βρουν μπροστά τους! Βρίσκουμε τοίχους και αρχαίες κολόνες να είναι καλυμμένες με μπογιές και γκράφιτι, στο προαύλιο του ναού υπάρχουν πεταμένα μπουκάλια και σκουπίδια. Επικρατεί η ανομία, με τους αρμόδιους να μη κάνουν τίποτα πάρα τις επανειλημμένες καταγγελίες που έχω κάνει», καταγγέλλει ο ιερέας.

Το πρόβλημα οξύνεται τις βραδινές ώρες και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα, όπως επισημαίνει ο προϊστάμενος του ναού, αφού περισσότερα από 100 άτομα συγκεντρώνονται μέσα στον προαύλιο χώρο και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

Όπως αποκαλύπτει στο ThessToday.gr, ο κόσμος εκφράζει παράπονα στα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο, για την άσχημη αυτή κατάσταση, ενώ και ο ίδιος ακόμα δέχεται ύβρεις. «Πολλοί επισκέπτες και πιστοί που έρχονται στην εκκλησία, δεν γνωρίζουν ότι έχω επανειλημμένα καταγγείλει τα όσα γίνονται στους αρμόδιους και επιτίθενται φραστικά σε εμένα. Νομίζουν ότι δεν έχω ενεργήσει ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά, καλώτας τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προστατεύουν τον ιερό χώρο της Αγίας Σοφίας.
Πηγή: thesstoday.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης