Με καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αντιδρούν οι 33 εργαζόμενοι της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) στην μεταφορά της έδρας της από τη Θεσσαλονίκη στα Ιωάννινα. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν για δεύτερη ημέρα κατάληψη των γραφείων της 3ης και 4ης ΥΠΕ, έχοντας ως συμπαραστάτες τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και την ΠΟΕΔΗΝ.

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εφαρμοστικός νόμος για τη μεταφορά της έδρας της 3ης ΥΠΕ στα Ιωάννινα. Είναι αδύνατον με τους μισθούς του φτωχολογίου των 800 ευρώ, που έχουμε φτάσει να παίρνουμε σήμερα, να συντηρούμε δύο σπίτια. Θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί μία λύση. Θα μπορούσαν πολύ άνετα οι 33 εργαζόμενοι, οι οποίοι όλοι έχουν προσληφθεί με διαδικασία ΑΣΕΠ, είτε να παραμείνουν στην 4η ΥΠΕ, που αναλαμβάνει αρμοδιότητα για όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, είτε να μετακινηθούν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων 3ης και 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης, Στέλιος Τσούλιας.
Παρότι οι εργαζόμενοι είχαν λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα βρεθεί λύση, προχτές ανακοινώθηκε ότι ο νόμος που προβλέπει τη μεταφορά της έδρας της 3ης ΥΠΕ θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το θέμα χτες το πρωί πέρασε από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και ενδεχομένως μέχρι την ερχόμενη Τρίτη να ψηφιστεί νόμος του κράτους με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αναγκαστούν να μετακινηθούν στα Ιωάννινα», πρόσθεσε ο κ Τσούλιας.

Στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της 3ης και 4ης ΥΠΕ μετείχαν και εκπρόσωποι εργαζόμενων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας που μετέχουν στην πανελλήνια πανυγειονομική απεργία. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Άγαλμα του Βενιζέλου από όπου ξεκίνησε το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ. Η πορεία κατευθύνθηκε στον κόμβο της Ευαγγελίστριας όπου πραγματοποιήθηκε μικρής διάρκειας συμβολική κατάληψη και αποκλεισμός του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης