Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις μαθητών για το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης. Η νέα κοινωνική δομή της Δημοτικής Αρχής λειτουργεί για πρώτη φορά για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την παροχή υποστήριξης στα φιλολογικά μαθήματα, στα μαθηματικά, στη φυσική και τη χημεία.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε κατάλληλους χώρους στις κατά τόπους κοινότητες με τη βοήθεια εθελοντών καθηγητών και φοιτητών. Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών του δήμου, ώστε να καταστεί εφικτή η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία. Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές των σχολικών μονάδων του δήμου, οι οποίοι θα επιλεγούν μετά από έγκριση της αίτησής τους. Η αίτηση συμμετοχής καθώς και η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών θα γίνεται στις κατά τόπους δημοτικές κοινότητες. Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπ’ όψιν παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα και η ανεργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής στο κοινωνικό φροντιστήριο θα πρέπει να υποβληθούν συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά (που αφορούν στους κηδεμόνες του αιτούντος):

1.Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
2.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
3.Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος. Σε περίπτωση που δεν έχει παραληφθεί το φετινό εκκαθαριστικό σημείωμα από τη Δ.Ο.Υ., υποχρεούται να προσκομίσει αντίγραφο της φορολογικής του δήλωσης που παρελήφθη και σφραγίστηκε από τη Δ.Ο.Υ. Επίσης, στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
4.Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας (αν υπάρχει).
5.Φωτοτυπία κάρτα ανεργίας (αν υπάρχει).

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Παιδείας που εδρεύει στο Καλοχώρι, (κα Ουρανία Παπαδοπούλου) από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8.00-14.00 / Τηλ. επικ. 2310 751108 ή με e-mail l.tsakalaki@dimosdelta.gr ή fax 2310 752222.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: seleo.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης