Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί νέα διαμαρτυρία μπροστά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης (πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου).

Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στη δομή ζητούν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι στιγμής η διαμαρτυρία εξελίσσεται ειρηνικά. Υπενθυμίζεται πως ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και χθες.

Με ανακοίνωσή του, το «Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον ρατσισμό, την οικολογία, την ειρήνη και τη μη βία ΑΝΤΙΓΟΝΗ» εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις συνθήκες διαβίωσης στη συγκεκριμένη δομή, αλλά και τον προβληματισμό του «για την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού μετά την αποχώρηση των οργανώσεων από τη Δομή» (σ.σ.: η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» ολοκληρώνει το πρόγραμμά της στα Διαβατά τον εφετινό Ιούλιο).

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση, «ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στα Διαβατά υπερβαίνει σήμερα τα 1.800 άτομα. ενώ υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας 800 ατόμων». Κατά την ίδια ανακοίνωση, «η πλειονότητα των προσφύγων διαμένει σε σκηνές ή σε ένα άδειο κτήριο, σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης