Θεσσαλονίκη: Ομάδα προσφύγων θα τρέξει στον Δρόμο Υγείας

Θεσσαλονίκη: Ομάδα προσφύγων θα τρέξει στον Δρόμο Υγείας
Πέντε χιλιόμετρα ...αλληλεγγύης θα διανύσει μια ομάδα προσφύγων, η οποία αποφάσισε να συμμετάσχει στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 14 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

«Αποφάσισα να συμμετάσχω στη διοργάνωση, μαζί με τα τρία παιδιά μου, για να δείξω ότι υποστηρίζω τους Έλληνες, θέλω να προσαρμοστώ στην ελληνική πραγματικότητα και φυσικά, να γίνω αποδεκτή» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 39χρονη Μανάρ Αΐντ, μέλος της 28μελούς ομάδας της οργάνωσης Solidarity Now, που θα τρέξει στη διοργάνωση.

Μάλιστα, η 39χρονη Σύρια, η οποία έχει πάρει προσωρινή παραμονή για 3 χρόνια στην Ελλάδα, εκφράζει την επιθυμία της να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα, τη χώρα που την έχει ήδη «αγκαλιάσει». Μάλιστα, τα παιδιά της (9, 13 και 15 χρόνων) πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία και τον περίπου ενάμιση χρόνο που έχουν έρθει στην χώρα μας από τη Συρία, έχουν μάθει αρκετά καλά και τη γλώσσα!

«Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω και να εξασφαλίσω ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μου» τονίζει η Μανάρ Αΐντ, η οποία εργάζεται ως διερμηνέας στη μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Solidarity Now, μέσω του Blue Refugee Center, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη και με πρωτοβουλία των μελών του, Λάζαρου Πούλιου και Φλώρας Σαρακατσιάνου, δημιούργησε την "ομάδα τρεξίματος" από ωφελούμενους αλλά και εργαζόμενους του Κέντρου.

«Είναι η πρώτη φορά που αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε σε τέτοια διοργάνωση. Η ομάδα μας, λοιπόν, απαρτίζεται από 22 γυναίκες και 6 άντρες, εκ των οποίων οι 17 είναι ανήλικοι και προέρχονται από Συρία και Αφγανιστάν» εξηγεί ο κ. Πούλιος.

«Ήθελαν πολύ να συμμετάσχουν στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης. Άλλωστε, είναι κυρίως έφηβοι, οι οποίοι κινούνται πολύ μέσα στην πόλη και θέλουν να αισθανθούν 'κομμάτι' της τρέχοντας μαζί με Έλληνες» λέει, από την πλευρά της, η κ. Σαρακατσιάνου, προσθέτοντας μάλιστα ότι στον αγώνα συμμετέχει με αξιώσεις και μια 16χρονη αθλήτρια από το Αφγανιστάν, η οποία μπορεί να κάνει και καλό χρόνο.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 21:15, με αφετηρία το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και η διαδρομή των 5.000 μέτρων θα ακολουθήσει τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες θα τερματίσουν μπροστά στον Λευκό Πύργο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 12:24