Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην δήμαρχος Τρίγλιας Χαλκιδικής Ιωακείμ Μήτσου. Μαζί του στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν ένας δημοτικός ταμίας και δύο πρώην πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων που κατηγορούνται για απιστία καθώς φέρονται ότι προκάλεσαν οικονομική ζημία 200.000 ευρώ, στο δήμο Τρίγλιας.

Το 2005, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο του πρώην δήμου Τρίγλιας αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Δημοτικής Επιχείρησης Αγροτικής, Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΔΕΑΤΑΠ), κατά 200.000 ευρώ, κατόπιν σύναψης δανείου μεταξύ του δήμου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου γινόταν για την εκτέλεση έργου ύδρευσης και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων προοριζόταν για την αγορά πλαστικών σωλήνων.

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι: «Τα χρήματα του δανείου πιστώθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του δήμου και εκδόθηκε χρηματικό ένταλμα πληρωμής (ΧΕΠ) με δικαιούχο την ΔΕΑΤΑΠ.

Κατόπιν διαχειριστικού ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε εκταμιεύτηκε συνολικά από το ταμείο του δήμου Τρίγλιας το ποσό των 200.000 ευρώ για την εξόφληση του ΧΕΠ και για λογαριασμό της ΔΕΑΤΑΠ, αλλά πραγματοποιήθηκαν επί μέρους αναλήψεις μερικότερων μικρότερων ποσών από τον ταμία του δήμου και καταβολές στον πρόεδρο της ΔΕΑΤΑΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποσά που καταναλώθηκαν τελικά για την εξυπηρέτηση άλλων σκοπών, χωρίς την ύπαρξη νόμιμων δικαιολογητικών και την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, άσχετων προς τον σκοπό της διαχείρισης.

Ορισμένα δε χρήματα φαίνεται ότι δόθηκαν και για την κάλυψη ελλείμματος άλλης δημοτικής επιχείρησης του πρώην δήμου Τρίγλιας, με την επωνυμία ΔΕΤΑΤ (Τοπικής Ανάπτυξης)».

Πηγή: voria.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης