Θεσσαλονίκη: Στις 6 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την "Παγία"

Θεσσαλονίκη: Στις 6 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την "Παγία"
Με την εξέταση του νυν δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ξεκίνησε και τελείωσε η πρώτη ημέρα της δίκης για το ταμείο της λεγόμενης "Παγίας Προκαταβολής" του κεντρικού δήμου, τη δεύτερη υπόθεση κακοδιαχείρισης -μετά την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ- που βαραίνει τη διοίκηση του τέως δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Για "βαριά αμέλεια" των εμπλεκόμενων προσώπων στη διαχείριση της "Παγίας" μίλησε ο κ. Μπουτάρης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι "λείπουν 1.700 τιμολόγια", συνδεόμενα με έκτακτες μικρο-δαπάνες που καλύφθηκαν από το συγκεκριμένο ταμείο. "Αμέλεια στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων δεν νοείται", είπε ο ίδιος, κατά το δεύτερο κομμάτι της μαραθώνιας εξέτασής του, η οποία θα συνεχιστεί στις 6 Δεκεμβρίου, με τις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Επανέλαβε δε, ότι "ο δήμαρχος φέρει ευθύνη για όλα", καθώς "είναι υποχρεωμένος να ενεργήσει διαδικασίες ελέγχου".

Νωρίτερα, συνήγοροι υπεράσπισης είχαν ζητήσει να μην εξεταστεί ο σημερινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επειδή δεν είχε καταθέσει κατά την προδικασία, αλλά κι επειδή παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων για λογαριασμό του δήμου Θεσσαλονίκης. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου διεξάγεται η δίκη, ύστερα από διακοπή απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα κι έτσι η κατάθεση του κ. Μπουτάρη συνεχίστηκε κανονικά.

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε το δικαστήριο, για τις 21 Δεκεμβρίου κλήθηκε να καταθέσει η εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση, οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, που πραγματοποίησε την έρευνα για την "Παγία".

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της "Παγίας", που αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη έκτακτων μικροδαπανών του δήμου, με τη ζημιά για το Δημόσιο να προσδιορίζεται σε 1,2 εκατ. ευρώ, κατηγορούνται συνολικά 16 άτομα, ανάμεσά τους ο τέως δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, ο επί των ημερών του γενικός γραμματέας, Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών (Αθανάσαρος, Ζορπίδης, Γερογιάννης) και 11 υπάλληλοι οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016, 06:21