Νεαρός Λετονός, ο οποίος κατηγορείται για μεγάλη απάτη ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων με εικονικές πωλήσεις αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφασίστηκε να εκδοθεί και να παραδοθεί στις αμερικανικές αρχές.

Την Πέμπτη το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης δεν έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις του σχετικά με την έκδοσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 27χρονος συνελήφθη στη Σταυρούπολη, όπου ζούσε έχοντας παντρευτεί μία Ελληνίδα. Διαπιστώθηκε πως τον περασμένο Μάιο εκδόθηκε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης για διαδικτυακή απάτη με πωλήσεις αυτοκινήτων και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο των δικαστικών αρχών της Νέας Υόρκης, σε βάρος του νεαρού, από τον Φεβρουάριο του 2015 μέχρι τον Οκτώβριο του 2016 ήταν ηγετικό στέλεχος σπείρας που εξαπατούσε αμερικανούς πολίτες με πωλήσεις αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, φέρεται πως αυτό το διάστημα με άλλα πρόσωπα, που κατονομάζονται στα διωκτικά έγγραφα των ΗΠΑ, παρίσταναν ότι πουλούσαν μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο αυτοκίνητα σε καλές τιμές. Παράλληλα, είχαν ανοίξει λογαριασμούς με ψεύτικα στοιχεία στους οποίους κατέθεταν χρήματα ως προκαταβολές οι πελάτες – θύματα. Τα ποσά όμως στη συνέχεια αποστέλλονταν με εμβάσματα σε δικούς τους λογαριασμούς που είχαν ανοίξει σε τράπεζες τρίτων χωρών.

Οι αμερικανικές διωκτικές αρχές ύστερα από έρευνα στις συναλλαγές των πελατών – θυμάτων που κατήγγειλαν όσα συνέβησαν ερεύνησαν στο διαδίκτυο και έφτασαν στα στοιχεία των εμπλεκομένων. Ο 27χρονος Λετονός συνελήφθη το πρωί της 16ης Ιουνίου 2017, αφού υπήρχαν πληροφορίες πως κρύβεται στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση της απάτης. Ωστόσο, παραδέχτηκε πως γνώριζε τα άλλα πρόσωπα που διώκονται ότι μαζί του έστησαν όλο το δίκτυο. Από την άλλη αρνήθηκε επίσης να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το δικαστικό συμβούλιο όμως έκανε δεκτό το αίτημα έκδοσης. Ενδεχομένως, ο νεαρός να προσφύγει στον Αρειο Πάγο, όπως άλλωστε έχει δικαίωμα.

Πηγή: εφημερίδα «Μακεδονία»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης