Σε αχρησία βρίσκονται πέντε από τις έξι νέες λεωφορειολωρίδες που έθεσε σε λειτουργία ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε τέσσερις δρόμους εδώ και περίπου έναν χρόνο, αφού ο σκοπός της απρόσκοπτης κίνησης των αστικών λεωφορείων δεν εξυπηρετείται.

Οι πολίτες τις αντιμετωπίζουν πλέον σαν να μην υπάρχουν και σταθμεύουν εκεί παράνομα τα αυτοκίνητά τους, αναγκάζοντας τα λεωφορεία να κινούνται μαζί με τα υπόλοιπα οχήματα σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος. Ένα έργο που κόστισε περισσότερα από 600.000 ευρώ και απαιτεί ισάριθμα ποσά για την ετήσια συντήρησή του, καταργείται στην πράξη. Την ίδια ώρα, από τις προϋπάρχουσες πέντε λεωφορειολωρίδες λειτουργούν μόνο δύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ και τη διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να εγκαταστήσει και στις νέες λεωφορειολωρίδες έξι κάμερες ελέγχου τήρησης της νομιμότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εκτεταμένο φαινόμενο της αυθαίρετης κατάληψης των λωρίδων. Έτσι, μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσαν οι τρεις φορείς, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενέκρινε την τοποθέτηση «σταθερού συστήματος επιτήρησης και καταγραφής τροχαίων παραβάσεων με τη μέθοδο της αυτόματης λήψης φωτογραφιών» κατά μήκος των λεωφορειολωρίδων στις οδούς Αγγελάκη, Παπαναστασίου, Γεωργίου Παπανδρέου και λεωφόρο Στρατού.

Οι έξι νέες κάμερες θα μπουν σε συγκεκριμένα σημεία των δρόμων και θα εποπτεύουν την κυκλοφορία στις ειδικές λωρίδες. Θα φωτογραφίζουν τους παραβάτες που εισέρχονται ή σταθμεύουν παράνομα και με βάση τα στοιχεία της πινακίδας θα στέλνεται η κλήση στην κατοικία του παραβάτη. Η δαπάνη για την αγορά τους, που υπολογίζεται στις 160.000 ευρώ, θα βαρύνει τον ΟΑΣΘ.

Που θα τοποθετηθούν κάμερες:
1. Αγγελάκη: 4
2. Παπαναστασίου: 12
3. Παπαναστασίου: 11
4. Λεωφόρος Στρατού: 33
5. Λεωφόρος Στρατού: 6
6. Γεωργίου Παπανδρέου: 8

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

makthes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης