Ημερίδα στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ με θέμα «Εκπαίδευση του ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας για τον αιμορραγικό πυρετό Ebola» διοργάνωσε το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα τμήματα του ΠΑΓΝΗ είναι έτοιμα να υποδεχθούν ένα πιθανό περιστατικό», τόνισε ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρίσκονται στο Ηράκλειο για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών, τόνισαν πως είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να εμφανιστεί κρούσμα του ιού Ebola στη χώρα μας, ωστόσο όλες οι υπηρεσίες θα πρέπει να είναι έτοιμες να το αντιμετωπίσουν.

Στο ΠΑΓΝΗ θα διαμορφωθεί χώρος εκτός του νοσοκομείου έτσι ώστε ένα ενδεχόμενο περιστατικό να μπορεί να αντιμετωπιστεί, χωρίς να εισέλθει στο τμήμα Επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου.

Μάλιστα ο χώρος αυτός θα έπρεπε ήδη να έχει δημιουργηθεί, ωστόσο, για να μην προκληθεί πανικός οι διοικήσεις των νοσοκομείων δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε αυτήν την ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γρηγοράκης τόνισε πως σε ενδεχόμενη εμφάνιση ύποπτου περιστατικού για Εbola οι οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι να αντιμετωπιστεί αρχικά στο ΠΑΓΝΗ με την εμπλοκή των λιγότερων δυνατών ατόμων από το προσωπικό του νοσοκομείου και στη συνέχεια να μεταφερθεί σε νοσοκομείο επιλογής του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης