Θρήνο στην Αλεξανδρούπολη έχει προκαλέσει η είδηση θανάτου της 23χρονης Σωτηρίας Σαλταρή, η οποία υπέστη ηλεκτροπληξία το βράδυ του Μ. Σαββάτου σε διαμέρισμα στη Βουλγαρία.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες του θανάτου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κοπέλα βρισκόταν στο διαμέρισμα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μαζί με τον 30χρονο φίλο της, τον γνωστό Βούλγαρο χορευτή Bozhidar Gugushev (με το προσωνύμιο Τέο).

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίσθηκε τα εξής:

«Καθώς έκανα ντους, άρχισε να με χτυπά ρεύμα. Η σύντροφός μου επιχείρησε να με τραβήξει έξω. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σωθώ εγώ, αλλά το ρεύμα να χτυπήσει θανάσιμα την κοπέλα μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πληροφορίες όμως για το πώς ακριβώς προκλήθηκε η ηλεκτροπληξία είναι πολύ συγκεχυμένες.

Μιλώντας στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Θασιακή», ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος της κοπέλας επήλθε από ηλεκτροπληξία. Είπε λακωνικά πως «από την ιατροδικαστική απόφαση προέκυψαν κι άλλα ευρήματα». Ωστόσο, απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, σεβόμενος -όπως είπε- την επιθυμία της οικογένειας.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, οι φειδωλές δηλώσεις που έκανε ο ιατροδικαστής έρχονται να εντείνουν το κλίμα της καχυποψίας που ήδη υπάρχει στους οικείους της άτυχης αυτής κοπέλας. Αυτό όμως που δεν μπορεί να εξηγηθεί είναι πώς είναι δυνατόν να χτυπάει το ηλεκτρικό ρεύμα τον φίλο της και την ώρα που σπεύδει η φίλη του να τον σώσει να μην τραυματίζονται και οι δύο θανάσιμα, αλλά να σώζεται μόνο ο ένας.

Στην περιγραφή που κάνει ο Βούλγαρος χορευτής μιλώντας σε δημοσιογράφο της Βουλγαρίας αναφέρεται, χωρίς να εξηγεί περισσότερο, στην «πόρτα του μπάνιου όπου ήταν κλειδωμένη από μέσα».

«Πήγα στο ντους κι αισθάνθηκα να με χτυπάει ηλεκτρικό ρεύμα. Άρχισα να πάλλομαι, δεν μπορούσα να φωνάξω. Με άκουσε και έτρεξε αμέσως στο μπάνιο, με τράβηξε με τα χέρια της από το ντους. Εάν δεν ήταν μέσα στο μπάνιο, θα είχα πεθάνει. Ήμουν αναίσθητος, συνήλθα χωρίς να μπορώ να αναπνεύσω καλά, το στήθος μου πονούσε. Ήταν ένα πολύ παράξενο συναίσθημα. Νόμισα ότι ονειρευόμουν. Πήγα προς το μέρος της και άρχισα να της κάνω τεχνητές αναπνοές και καρδιακές μαλάξεις μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Δεν άργησαν πολύ, αλλά ήταν ήδη αργά, είχε πεθάνει. Θέλω να πω σε όλους τους ανθρώπους να ελέγξουν τις συσκευές τους, γιατί αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους» δηλώνει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης