Αθώους έκρινε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τη διευθύντρια Διοικητικών υπηρεσιών του δήμου, που κατηγορούνταν για απείθεια και παράβαση καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορούσε στην άρνηση του δημάρχου, να αποστείλει στον τότε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, στοιχεία υπαλλήλων αορίστου χρόνου του Δήμου, για επανέλεγχο των συμβάσεών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του τότε, παρείχε πολιτική κάλυψη στον κ. Καλογιάννη.

Ακολούθως, μετά από κυβερνητική εντολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητήθηκε η διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων και ακολούθησε η άσκηση ποινικών διώξεων, παράλληλα με τη διενέργεια και πειθαρχικών διώξεων.

Ωστόσο, με νέο νόμο άρθηκαν οι πειθαρχικές διώξεις των δημάρχων. Αυτός ήταν και ο βασικός ισχυρισμός της υπεράσπισης του δημάρχου Λαρισαίων προς το Δικαστήριο. Μετά από σύσκεψη, η εισαγγελέας ζήτησε από τους δικαστές να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός της υπεράσπισης – πρόταση που έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από το δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Καλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, επιβεβαιώνει ότι εκείνη η απόφαση, μια απόφαση που εκπορεύθηκε από τη θεμελιώδη θέση μας για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των συμπολιτών μας, κινείτο στην σωστή κατεύθυνση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης