Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

Άφαντος παραμένει για πέμπτη ημέρα ο 21χρονος φοιτητής του ΕΜΠ, Νίκος Χατζηπάυλου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Κάλυμνο. Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή «χτενίζουν» το νησί, χωρίς όμως αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από το ρεπορτάζ του zougla.gr, ο αγνοούμενος φοιτητής είχε επισκεφθεί τα νησί προκειμένου να δει τη μητέρα του αλλά και τον πατέρα του. Η μητέρα του, Ιωάννα Αποστολάκη – Xατζηπαύλου είναι καθηγήτρια στο Λύκειο, ενώ ο πατέρας του σύμφωνα με πληροφορίες αυτήν την περίοδο δεν εργάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Κυριακή το πρωί, ο 21χρονος έφυγε από το σπίτι όπου διέμενε λιτά ντυμένος με ένα ποδήλατο, αφήνοντας πίσω του το κινητό του τηλέφωνο.Την περασμένη Κυριακή το πρωί, ο 21χρονος έφυγε από το σπίτι όπου διέμενε λιτά ντυμένος με ένα ποδήλατο, αφήνοντας πίσω του το κινητό του τηλέφωνο.

Βρισκόταν στο νησί από την Τρίτη και σύμφωνα με πληροφορίες την ημέρα της εξαφάνισης είπε στην μητέρα του ότι θα πάει βόλτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκείνη την ημέρα παραμένει άφαντος. Οι γονείς του βλέποντας την ώρα να περνάει και το παιδί τους να μην επιστρέφει, δήλωσαν την εξαφάνισή του στην Αστυνομία από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε είχε εκδοθεί και εισιτήριο, προκειμένου ο φοιτητής να αναχωρούσε με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά την ίδια ημέρα.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των ερευνών, έως τώρα, την περασμένη Κυριακή βρέθηκε το ποδηλάτό του, ενώ την περασμένη Τρίτη τα παπούτσια του και οι κάλτσες του. Αναφορικά με τα παπούτσια του, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αναγνωρίστηκαν από τη μητέρα του. Όμως υπάρχει μαρτυρία από κάτοικο πως τα συγκεκριμένα παπούτσια βρίσκονταν στο σημείο που εντοπίστηκαν αρκετές ημέρες πριν από την εξαφάνιση, μαρτυρία η οποία διερευνάται.  

Οι μαρτυρίες κατοίκων που τον είδαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικος της περιοχής άκουσε το μεσημέρι της Δευτέρας ένα άτομο να καλεί σε βοήθεια, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει το σημείο απ’ όπου προέρχονταν οι φωνές. Ωστόσο άλλοι κάτοικοι είδαν τον νεαρό με το ποδήλατο το οποίο βρέθηκε στην περιοχή Λακκά. Συγκεκριμένα σε εκείνο το σημείο τον είδαν να αφήνει το ποδήλατό του και να ακολουθεί πεζός ένα μονοπάτι προς το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Το μονοπάτι αυτό λοιπόν, όπως αναφέρουν οι ντόπιοι οδηγεί σε δύο σημεία, στο Κάστρο και στο μοναστήρι.Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή ερεύνησαν τα μέρη αυτά, χωρίς όμως να τον εντοπίσουν.

Τι αναφέρει η μητέρα του φοιτητή

Είχε εκδοθεί εισιτήριο αναχώρησης με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά Η μητέρα του αγνοούμενου φοιτητή, επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων το γεγονός πως είχε εκδοθεί εισιτήριο αναχώρησης με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά την Κυριακή το βράδυ. Παράλληλα ανέφερε ότι ο γιοςτης , της είπε γύρω στις 11.30 το πρωί της Κυριακής πως θα πάει μια σύντομη βόλτα.«Είχε αφήσει το κινητό του στο σπίτι, περνούσε η ώρα, δεν είχαμε επικοινωνία και ανησυχήσαμε. Φοβηθήκαμε μήπως έχει συμβεί κάτι κακό», τόνισε.

Οι Αρχές χτενίζουν το νησί

Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή που δηλώθηκε η εξαφάνιση στο ΑΤ. Καλύμνου, χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή Προφήτης Ηλίας –Βαθύ– Αργινώντα – Στημένια και Παναγιά Κυρά Ψηλή.

Μέχρι στιγμής στις έρευνες συμμετέχουν:

-Στελέχη του ΑΤ Καλυμνίων μαζί με 8 στελέχη του ΑΤ Κω.
-Στρατιωτικό Τμήμα του 5/42 ΣΕ
-Ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός σταθμός Καλύμνου
-Τμήμα της Πυροσβεστικής Κω
-Διασώστες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω
-Διασώστες από την Εθελοντική ομάδα Καλύμνου
– Εθελοντές αναρριχητές και κάτοικοι του νησιού.

Παράλληλα έχει συνδράμει και ελικόπτερο της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας (Υ.Ε.Μ.Ε.Α.).

Την Τετάρτη το βράδυ, όπως έγραψε το zougla.gr, αναχώρησε από την Ελευσίνα και κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ με διασωστικό σκύλο προκειμένου να συμμετέχει στις έρευνες.
  
Σήμερα έγινε γνωστό πως οι Αρχές επικεντρώθηκαν και σε ένα πηγάδι στην περιοχή Βαθύ, χωρίς όμως και πάλι να υπάρξει κάποιο σημάδι από τον νεαρό φοιτητή.

Κορυφώνεται η αγωνία για την οικογένεια

Όπως είναι λογικό, όσο περνούν οι ώρες η αγωνία της οικογένειας του Νίκου Χατζηπαύλου κορυφώνεται. Η μητέρα του αλλά και ο πατέρας του περιμένουν κάποιο ευχάριστο νέο, το οποίο ωστόσο δεν έχουν ακούσει μέχρι στιγμής. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές από τις ομάδες διάσωσης, υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τα έως τώρα ευρήματα.

Το γεγονός ότι βρέθηκαν τα παπούτσια και οι κάλτσες του φοιτητή εγείρει ερωτήματα, αφού την ημέρα της εξαφάνισης έβρεχε. Με δεδομένο τις άσχημες καιρικές συνθήκες και πάντα σύμφωνα με υποθέσεις των διασωστικών ομάδων, δε είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να περπατήσει ξυπόλυτος σε σημεία άγρια και δύσβατα, όπως κάποιων περιοχών που ερευνώνται.

Αν και οι διασώστες προσπαθούν να αποκλείσουν σημεία όπου ο φοιτητής μπορεί να έχει παγιδευτεί, να έχει πέσει ή να έχει τραυματιστεί, δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να έβγαλε τα παπούτσια του και τις κάλτσες του λόγω της βροχής.

Δεδομένου όμως ότι ο Νίκος Χατζηπαύλου έφυγε από το σπίτι του για μια σύντομη βόλτα, χωρίς σακίδιο, χωρίς νερό αλλά και χωρίς το κινητό του, η εξαφάνιση αυτή διεγείρει περισσότερα ερωτήματα, τα οποία καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές.

Φωτογραφίες από kalymnos-news

Διαβάστε επίσης: Κάλυμνος: Συναγερμός για τον εντοπισμό αγνοούμενου φοιτητή
Στην Κάλυμνο και η 1η ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του 21χρονου φοιτητή Ν. Χατζηπαύλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης