Περισσότεροι τουρίστες έφθασαν στη Ρόδο τον Απρίλιο, σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αεροδρόμιο «Διαγόρας», γεγονός που ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι και εφέτος η τουριστική περίοδος θα εξελιχθεί σε καλά επίπεδα.

Ειδικότερα, με βάση την καταγραφή που έκαναν οι υπηρεσίες του αεροδρομίου, αποτυπώθηκε αύξηση σε 2,52%, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 1.600 άτομα περισσότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επισκέπτες που έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στο νησί ανήλθαν σε 60.880 άτομα έναντι 59.386 τον Απρίλιο του 2014, ενώ τον ίδιο μήνα του 2013 οι τουρίστες είχαν αγγίξει τα 48.012 άτομα.

Οι κυριότερες αγορές της Ρόδου, δηλαδή η αγγλική και η γερμανική, κατέγραψαν αύξηση, ενώ επίσης σημαντικός αριθμός τουριστών υπήρξε από το Ισραήλ και τη Γαλλία σε αντίθεση με τις περισσότερες σκανδιναβικές χώρες που παρουσίασαν μείωση.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η μεγαλύτερη αύξηση για τον μήνα που πέρασε σημειώθηκε από την Αυστρία, καθώς μεγάλος αριθμός αυστριακών συνταξιούχων επέλεξε να κάνει διακοπές στη Ρόδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, ενώ πέρυσι τον Απρίλιο είχαν επισκεφτεί τη Ρόδο μόλις 269 άτομα, έναν χρόνο μετά ο αριθμός τους ανήλθε σε 4.931.

Η αλματώδης αύξηση στην κίνηση των Αυστριακών τουριστών ήταν αυτή που συνέβαλε στο να «κλείσει» ο Απρίλιος με αύξηση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα ποσοστά της τουριστικής κίνησης θα ήταν πτωτικά.

Αντιθέτως, η κίνηση από τη Ρωσία σημείωσε μεγάλη πτώση αλλάζοντας τελείως την εικόνα που είχε διαμορφωθεί μέχρι και πέρυσι. Μάλιστα, η πτώση έφθασε το 76,12%, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 3.700 λιγότερα άτομα.

Από την καταγραφή που έγινε προκύπτει ότι εφέτος τον Απρίλιο επισκέφθηκαν τη Ρόδο 1.173 Ρώσοι τουρίστες, ενώ έναν χρόνο πριν ο αριθμός τους είχε ανέλθει σε 4.912 άτομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης