Αύξηση 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του Αυγούστου του 2013 καταγράφουν φέτος τα τουριστικά καταλύματα της Θάσου, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου ξενοδόχων του νησιού Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαδημητρίου χαρακτήρισε τον φετινό Αύγουστο ως τον καλύτερο των τελευταίων ετών, με βάση την προσέλευση και τις κρατήσεις που σημειώνονται στον πιο δημοφιλή μήνα για τον κλάδο του τουρισμού, συμπληρώνοντας ότι πολύ θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα και για τον μήνα Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένας εξαιρετικός Αύγουστος για τον τουρισμό της Θάσου» ανέφερε και πρόσθεσε: «Είναι ο καλύτερος Αύγουστος όλων των εποχών. Η αύξηση που καταγράφεται σε σχέση με το 2013 ξεπερνά το 15% στις κρατήσεις. Όλες οι παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης επέστρεψαν στο νησί- οι σκανδιναβικές χώρες, η Γερμανία, η Αγγλία. Οι τουρίστες από χώρες της Βαλκανικής εξακολουθούν να μας στηρίζουν, ενώ αυξητική είναι η τάση και στους τουρίστες που έρχονται από την Τουρκία και ειδικότερα την Κωνσταντινούπολη».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου ξενοδόχων Θάσου, η πληρότητα στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του νησιού ήταν και θα είναι στο 100% μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ενώ κοντά στο 90% πληρότητα εμφανίζουν όλα τα τουριστικά καταλύματα και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.
Η αυξημένη πληρότητα και τον μήνα Σεπτέμβριο δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στο νησί, καθώς αισιοδοξούν για διεύρυνση της καλής τουριστικής περιόδου.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπαδημητρίου, «πάντα υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες, διότι το φετινό καλοκαίρι ήταν μεν αποδοτικό για τις ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά συνάμα και δύσκολο με βάση τα γεγονότα που σημειώθηκαν σε κοντινές περιοχές μας, όπως οι πλημμύρες στη Σερβία ή τα γεγονότα στην Ουκρανία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης