Με ευτράπελα ξεκίνησε το πολυσυζητημένο διήμερο συνέδριο για τον τουρισμό που διοργάνωσε στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος το Επιμελητήριο Ξάνθης, καθώς, λίγη ώρα μετά την έναρξή του, ομάδα 30 νέων συνέδρων αποχώρησε διαμαρτυρόμενη για την απουσία μετάφρασης των ομιλιών.

Παράλληλα, η επικεφαλής της ομάδας, φανερά εκνευρισμένη, έκανε λόγο για προχειρότητα και για κενά στη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την κα Βενέτη Αθηνά, πρόεδρο του Επιστημονικού Ινστιτούτου Ανθρώπινου Δυναμικού, που εδρεύει στην Ξάνθη. Η κα Βενέτη βρίσκεται στην περιοχή με νέους από τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ελλάδα, στο πλαίσιο ενός προγράμματος προβολής του διαπολιτισμικού διαλόγου που υπάρχει στη Θράκη.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε την έκρηξη της ίδιας αλλά και της ομάδας εργασίας της είναι το γεγονός πως δεν υπήρχαν μεταφραστές στο συνέδριο. «Αυτό δεν είναι συνέδριο, είναι καραγκιοζιλίκια» ανέφερε, εξηγώντας πως «θα έπρεπε να υπάρχει επίσημη μετάφραση, δεν μπορώ να κάθομαι εγώ και να μεταφράζω σε κάθε παιδί. Είναι ντροπή αυτό το πράγμα, είναι κρίμα. Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι είναι τσίρκο».

Πηγή: ThrakiToday.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης