Η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων Αλβανών και ενός Έλληνα, οι οποίοι συμμετείχαν σε πολυμελή οργανωμένη σπείρα, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία και σούπερ μάρκετ στη Δυτική Αττική. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σε σημερινές του επίσημες δηλώσεις, ανέφερε: «H Ελληνική Αστυνομία, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που τον τελευταίο χρόνο διέπραττε στην περιοχή της Αττικής ληστείες σε καταστήματα super market, γραφεία διαφόρων εταιρειών και κοσμηματοπωλεία.

Για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση, συνελήφθησαν πέντε άτομα, από τα οποία ένα ελληνικής και τέσσερα αλβανικής υπηκοότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προαναφερόμενοι δράστες, μαζί με ένα ακόμα άτομο αλβανικής υπηκοότητας και ήδη έγκλειστο στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ενεργούσαν, από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αξιόποινες πράξεις.

Ειδικότερα, διέπραξαν εννέα ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, 14 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, μία ληστεία σε εταιρεία καθαρισμού, μία ληστεία σε οδηγό οχήματος και 24 ληστείες και κλοπές σε οικίες, με παράλληλη αφαίρεση αυτοκινήτων κατά τη διαφυγή τους.

Η δράση τους χαρακτηριζόταν από ιδιαίτερη βιαιότητα, αφού δεν δίσταζαν σε καμία περίπτωση να πυροβολήσουν εναντίον των παθόντων, είτε προς εκφοβισμό είτε με ανθρωποκτόνο πρόθεση, ή εναντίον διερχομένων πολιτών, προκειμένου να μην σταθούν εμπόδιο στην επίτευξη του σκοπού τους ή ακόμα και εναντίον αστυνομικών, με σκοπό να αποφύγουν κάθε περίπτωση εγκλωβισμού ή καταδίωξής τους.

Στην περίπτωση που κάποιο μέλος της ομάδας συλλαμβανόταν ή εγκλωβιζόταν ή καταδιωκόταν από αστυνομικούς, κάποια από τα μέλη της είτε αδρανοποιούνταν είτε ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε διαφοροποιούσαν τη σύνθεση της ομάδας, τη μεθοδολογία της ή ακόμα και τους στόχους της, με μοναδικό σκοπό να είναι πάρα πολύ δύσκολος όχι μόνο ο εντοπισμός και η σύλληψή τους, αλλά ακόμα και η ταυτοποίηση των υποθέσεων».

Η αστυνομία προχώρησε σε κατ’ οίκον έρευνες, στις οποίες βρέθηκαν:

-Τέσσερα πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, με 14 γεμιστήρες
-Δύο περίστροφα
-Τρία πιστόλια
-Δέκα γεμιστήρες πιστολιών διαφόρων διαμετρημάτων
-Χίλια περίπου φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
-Τρεις επιθετικές χειροβομβίδες
-Τρεις αμυντικές χειροβομβίδες
-Οκτώ κομμάτια εκρηκτικής ύλης
-Βραδύκαυστο φυτίλι πυροδότησης
-Δύο συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ινδικής κάνναβης μικτού συνολικού βάρους 582 γραμμαρίων
-Το χρηματικό ποσό 3.500 ευρώ
-Διάφορα κοσμήματα
-Τέσσερα αλεξίσφαιρα γιλέκα
-Γάντια
-Καπέλα
-Κουκούλες full face
-Τσαντάκια μέσης και ώμου
-Τρία Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα
-Δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού
-Τρεις φορητοί υπολογιστές
-Τέσσερις σκληροί δίσκοι
-Πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας
-Είκοσι πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας και
-ένας πολιορκητικός κριός.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες πράξεις συνεχίζεται.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του

/Uploads/Media/VMIX/Video/2012/Sep/18/152427561.jpg

Διαβάστε επίσης: Πέντε συλλήψεις για ένοπλες ληστείες στη Δυτική Αττική, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012, 12:10

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης