Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου θα δείξουν τις αιτίες που προκάλεσαν το θάνατο χιλιάδων ψαριών στη λίμνη Παμβώτιδα.

Το φαινόμενο έγινε ιδιαίτερα έντονο την Πέμπτη, καθώς η περιοχή από το ύψος της Κυρά Φροσύνης μέχρι και την Καστρίτσα γέμισε με νεκρά ψάρια, κυρίως μικρού μεγέθους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλιμάκια υπαλλήλων του ΚΕΠΠΕ και του Τμήματος Αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν αυτοψία στην παραλίμνια περιοχή Ανατολής Ιωαννίνων, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε το θάνατο ψαριών.

Για το σκοπό αυτό και σε συνεργασία με το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ελήφθησαν δείγματα, τα οποία και εξετάζονται.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που διενέργησε την Τρίτη 22 Ιουλίου, το κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αστικών λυμάτων στη λαγκάτσα της Ανατολής, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οφείλονται σε διαρροή φρεατίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πηγή: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης