Στον απόηχο του νέου νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, έγινε το πρωί ο καθιερωμένος αγιασμός στον Άρειο Πάγο από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο οποίος ευχήθηκε στους δικαστές «δύναμη, κουράγιο γιατί τα προβλήματα όλων μας έρχονται σε αυτόν το χώρο και όλοι μας περιμένουμε μία αντικειμενική κρίση». Στον αγιασμό παραβρέθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιωργος Σάρλης .

Εξερχόμενος από το Ανώτατο Δικαστήριο, ο κ. Ιερώνυμος ερωτηθείς για το νόμο που αφορά την ταυτότητα φύλου και την συνάντηση που είχε χθες με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.
δήλωσε:«Η θέση της εκκλησίας είναι σταθερή, ουσιαστική και δεν δέχεται αλλαγές. Και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημοσιογράφος: Σας ικανοποίησαν αυτά που είπε ο Υπουργός, για προϋποθέσεις κλπ;

Ιερώνυμος: Είναι δικά τους θέματα αυτά. Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε και για τις δικαστικές αποφάσεις που θα πρέπει να προστατεύουν τον άνθρωπο και τα δικαίωματά του: «Επειδή ήταν και ο Υπουργός και οι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των θεμάτων, πήρα μία ωραία φράση που λέει ο Απόστολος “καλός είναι ο νόμος και χρειαζόμαστε καλούς νόμους, αλλά δεν φτάνει ο νόμος, αυτοί που χειρίζονται τον νόμο, που τον χρησιμοποιούν, πρέπει να τον χρησιμοποιούν με κριτήριο το καλό και το συμφέρον των ανθρώπων και του λαού.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κοντονής εξερχόμενος του Αρείου Πάγου όταν ρωτήθηκε για το θέμα της Ηριάννας, παρέπεμψε στις χθεσινές του δηλώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης