Παρέμβαση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη έκανε ο Σταύρος Καλογιάννης προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η Γαλακτοκομική Σχολή.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι καταργήθηκαν οι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», στις οποίες ανήκει η Γαλακτοκομική Σχολή και δόθηκε μεταβατικός χρόνος ενός έτους για τη λειτουργία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρόνος αυτός έληξε και σήμερα η Γαλακτοκομική βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε ως ΣΕΚ (Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης), ούτε ως ΙΕΚ.

Ο Σταύρος Καλογιάννης ζήτησε από τον κ. Καρασμάνη να προωθηθεί το συντομότερο δυνατό ρύθμιση στη Βουλή ώστε η Γαλακτοκομική να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, έως ότου τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας αποφασίσουν οριστικά για τον τρόπο λειτουργίας της μοναδικής στη χώρα μας Σχολής, η οποία προσφέρει σπουδαίο έργο, τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στον τομέα της μεταποίησης του γάλακτος.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι προτίθεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την κατάθεση τροπολογίας στο υπό συζήτηση στη Βουλή σχέδιο νόμου για τις υδατοκαλλιέργειες, με σκοπό την αναβάθμιση των ΕΠΑΣ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και μέχρι να γίνει αυτό θα δοθεί παράταση της λειτουργίας της Γαλακτοκομικής Σχολής για δύο χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης