Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Ακατάλληλο για πόσιμο τα τελευταία 20 χρόνια είναι το νερό στο Λιμνοχώρι Φλώρινας όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν, το νερό έχει σκληρότητα 60% με αποτέλεσμα να έχουν όχι μόνο καταστραφεί οικονομικά αλλά και να εμφανίζουν διάφορα προβλήματα υγείας. Δυστυχώς όμως όπως λένε, κανένας δήμαρχος δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι τώρα για το θέμα αυτό παρόλο που έχουν διαμαρτυρηθεί αρκετές φορές.

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν ότι: «Αλλάζουμε 2-3 φορές το χρόνο συσκευές (βραστήρες, βρύσες, μπόιλερ, πλυντήριο κτλ). Κουβαλάμε νερό από τα διπλανά χωριά, σε πλαστικά μπουκάλια και αυτά είναι ακατάλληλα, καρκινογόνα, εμείς ζούμε στη Β. Ελλάδα και πρέπει να βάλουμε βενζίνη για να φέρουμε νερό στο σπίτι μας, αδυνατούμε οικονομικά σε αυτή την οικονομική κρίση που ζει η χώρα μας, αδυνατούμε να αλλάζουμε συσκευές πλέον… έχουμε βαρύ χειμώνα, τα ρούχα μας δεν πλένονται, οι κατσαρόλες μας καταστρέφονται, ποτήρια… τα πάντα… δεν μπορούμε ούτε τα βασικά να έχουμε πλέον», προσθέτουν.Όσο για τα θέματα υγείας, τονίζουν χαρακτηριστικά ότι «έχουμε πρόβλημα με το δέρμα, τα δόντια, τα μαλλιά και τα νύχια μας».

Και συνεχίζουν τονίζοντας ότι: «Κάθε δήμαρχος που βγαίνει κάνει την ίδια υπόσχεση ότι το πρώτο χρόνο θα μας φέρει νερό επιτέλους… μόνο λόγια, κανείς δεν κάνει τίποτα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης