Αλλεπάλληλες «δονήσεις» που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου προκαλεί ανησυχία στο επιστημονικό προσωπικό.

Η πιο νευραλγική υπηρεσία παραμένει «ακέφαλη» με αποτέλεσμα ο σεισμογράφος να καταγράφει τα αποτελέσματα, δίχως ωστόσο να υπάρχει κάποιος επικεφαλής για να ενημερώσει τους πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την 30η Νοέμβρη, ο μέχρι πρότινος διευθυντής του Αστεροσκοπείου, καθηγητής Κ. Μακρόπουλος, απομακρύνθηκε λόγω λήξης της θητείας του.

Από την 1η Δεκεμβρίου θα έπρεπε να έχει συνεδριάσει το Δ.Σ.. Έκτοτε όμως τόσο το Υπουργείο Παιδείας, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, όσο και ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου κ. Τσιγκάνος (απουσιάζει στο… Παρίσι) παρέπεμψαν στις καλένδες τις διαδικασίες για την επιλογή του αντικαταστάτη του κ. Μακρόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι μεταξύ των εμπλεκομένων και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για να δώσει λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη προγραμματισμένη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκε για τις 17 Δεκεμβρίου, γεγονός που σημαίνει ότι για εβδομάδες το Κέντρο θα παραμένει «ορφανό», χωρίς την αναγκαία επιστημονική διοίκηση.

Άραγε ποιος θα ενημερώνει στο εξής τους πολίτες;

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του Ινστιτούτου;

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης