Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ ”ANYUTA” σημαίας Η.Π.Α., στη θαλάσσια περιοχή Λαγούσες, βορειοδυτικά ν. Αίγινας.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης 060 του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε και έσπευσε το C/V “IRENES LOGOS” σημαίας Παναμά, ελληνικής πλοιοκτησίας συμφερόντων Ομίλου Π. Τσάκου, το οποίο και εντόπισε τον εν λόγω Ιστιοφόρο, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Διαπιστώθηκε ότι το Ι/Φ είχε υποστεί μηχανική βλάβη καθώς και πλήρη αποκοπή του ιστίου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή επίσης έσπευσε και το Φ/Γ “YORK” καθώς και το Ρ/Κ “ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΙΙ” Ν.Α. 196 το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Ιστιοφόρο, συνοδεία του Π.Α.Θ. του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα Αίγινας όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ANYUTA” μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης