Eπίθεση από ακροδεξιούς δέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Πέραμα νεαρός που βρισκόταν καθ’ οδόν για να παρακολουθήσει την αντιφασιστική συναυλία στο Κερατσίνι, πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή.

Ο νεαρός, είναι μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, τραυματίστηκε κατά την επίθεση και διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα Κυριακή η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ειρήνη Μεταξά, στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook δίνει λεπτομέρειες για το περιστατικό, καθώς ο Βαγγέλης, ο νεαρός που δέχτηκε την άνανδρη επίθεση, είναι γνωστός για την αντιφασιστική του δράση.

“Αυτός είναι ο Βαγγέλης.
Ο Βαγγέλης έπεσε εχθές, στις 6 το απόγευμα, θύμα ενέδρας από δύο Χρυσαυγίτες στην αφετηρία των λεωφορείων του Περάματος.
Ο Βαγγέλης είναι μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα γνωστός στη Σαλαμίνα, για την αντιφασιστική του δράση.
Ο Βαγγέλης και όλοι όσοι είμαστε ταγμένοι στο Αντιφασιστικό κίνημα, δεν θα φοβηθούμε και δεν θα σταματήσουμε να αντιμαχόμαστε τους Νεοναζί της Χρυσής Αυγής με όλες μας τις δυνάμεις. Και θα νικήσουμε.
Σημ.
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη σήμερα τα ξημερώματα, λίγο πρίν εισαχθεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου παρέμεινε για παρακολούθηση λόγω των κρανιακών του κακώσεων από κλοτσιές στο κεφάλι”, αναφέρει η περιφερειακή σύμβουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

«Το Σάββατο 15/9, μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, δέχτηκε βίαιη επίθεση από ομάδα φασιστών, στο Πέραμα, λίγες ώρες πριν την αντιφασιστική συναυλία ενόψει της επετείου πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Συγκεκριμένα, έχοντας στήσει ενέδρα, ομάδα φασιστών επιτέθηκε στο μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας του σοβαρούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Τέτοιου είδους φασιστικές πρακτικές, κρατούν νωπές τις μνήμες από τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών/-τριών, του κόσμου της εργασίας και των κοινωνικών κινημάτων. Πέντε χρόνια μετά από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, οι φασίστες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν όσους/-ες στέκονται απέναντί τους.
Δολοφονικές επιθέσεις από συμμορίες χρυσαυγιτών σε μέλη της Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και του ευρύτερου αντιφασιστικού και εργατικού, δεν μας τρομοκρατούν! Δε θα τους περάσει!

Δεν ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα στις γειτονιές μας! Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, για έναν κόσμο ειρήνης, δικαιοσύνης και ισότητας.

Ζητάμε τη διερεύνηση του περιστατικού και την άμεση απόδοση δικαιοσύνης. Καλούμε την τοπική κοινωνία να καταδικάσει το γεγονός και να αγωνιστούμε μαζί για το τσάκισμα του φασισμού και των χρυσαυγίτικων πρακτικών σε κάθε γειτονιά.

Κανένας φασίστας δε χωρά στις γειτονιές, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας μας».

Το Σάββατο το βράδυ ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η επίθεση φασιστών σήμερα το απόγευμα στο Πέραμα εναντίον μέλους της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπο της νεοναζιστικής βίας» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ αν νομίζουν ότι θα εκφοβίσουν και θα τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία» προσθέτει το γραφείο τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

Καταλήγει σημειώνοντας «5 χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα, το αντιφασιστικό κίνημα και οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να ενδυναμώνουν τους αγώνες για την εξάλειψη του νεοναζισμού. Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να εντοπίσουν τους δράστες και αυτοί να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης