Μία νεκρή χελώνα καρέτα καρέτα, μήκους 70 και πλάτους 60 εκατοστών, εντοπίστηκε στην παραλία Αγίου Εύπλου στη περιοχή του λιμανιού, στην Αλεξανδρούπολη.

Η εικόνα των νεκρών χελωνών στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης δεν είναι πρωτόγνωρη χωρίς αυτό να σημαίνει, ωστόσο, ότι είναι συνήθης, σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Η συχνότερη αιτία θανάτου είναι το χτύπημα από προπέλα πλοίου. Στην περιοχή δεν υπάρχει τόπος αναπαραγωγής τους, αλλά την επιλέγουν για διαμονή για ένα διάστημα της ζωής τους, όταν είναι σε μικρή ηλικία, όπως η συγκεκριμένη, από το μέγεθος της οποίας εκτιμάται ότι είναι περίπου στα 15 χρόνια (νεαρή με δεδομένο το προσδόκιμο των 150 ετών)», σύμφωνα με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής.

Το τελευταίο διάστημα καταγράφηκαν αρκετά περιστατικά εκθαλάσσωσης θαλάσσιων χελωνών από το Λιμεναρχείο, κυρίως λόγω των νοτιάδων, έντασης 4-5 μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή και τις έβγαζαν στις παραλίες στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης