Να φιλοξενηθεί μέρος του υλικού του Ιστορικού Αρχείου σε χώρο του δημοτικού καταστήματος της Νέας Κυδωνίας είτε σε άλλο πρόσφορο χώρο του δήμου αποφάσισε το Δ.Σ. Χανίων στην τελευταία του συνεδρίαση. Η αποθήκευση του υλικού θα γίνει για ένα χρονικό διάστημα έξι-οκτώ μηνών, έως ότου πραγματοποιηθούν εργασίες βελτιωτικές σε εσωτερικούς χώρους του κτηρίου του Ιστορικού Αρχείου στην οδό Σφακιανάκη.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Τ. Βάμβουκας ανέφερε πως η φιλοξενία του υλικού θα είναι για μικρό χρονικό διάστημα και δεν θα επηρεάζει τη λειτουργία των υπηρεσιών που είναι στεγασμένες στο δημοτικό κατάστημα Ν. Κυδωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aπό τη μεριά τους, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να στηριχθεί το Ιστορικό Αρχείο, ωστόσο υπήρξαν σοβαρές επιφυλάξεις για το ότι προτείνεται το Δημοτικό Κατάστημα Νέας Κυδωνίας για διάφορους λόγους. Μάλιστα, η κα Ν. Αγγελάκη επεσήμανε πως το κτήριο χρησιμοποιείται από τη Δημοτική Κοινότητα, συνεδριάζουν σε αυτό πολιτιστικοί σύλλογοι, είναι στεγασμένες υπηρεσίες και δεν μπορεί να λειτουργεί ως αποθήκη. Ως εκ τούτου, πρότεινε να μισθωθεί από τον δήμο άλλο κτήριο για το υλικό του Ιστορικού Αρχείου. Τελικά, το Δ.Σ. με την προσθήκη στην εισήγηση «… είτε σε άλλο πρόσφορο χώρο του Δήμου» ψήφισε ομόφωνα το θέμα.

Σημειώνεται ότι, στο αίτημά του για παραχώρηση χώρου για την προσωρινή φύλαξη μέρους του αρχείου του προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης, το Ιστορικό Αρχείο ζητούσε 100 τετραγωνικά μέτρα. Επίσης, ζητούσε να πληροί βασικές προδιαγραφές φύλαξης αρχείων (στατική επάρκεια, υγρασία, ασφάλεια) προκειμένου να φιλοξενήσει ευαίσθητο αρχειακό υλικό.

Πηγή: haniotika-nea.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης