Ύστερα από πολυήμερες εξακριβώσεις και συντονισμένη επιχείρηση στο Πολυδένδρι και στην Κηφισιά Αττικής, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καπανδριτίου συνέλαβαν την περασμένη Τρίτη 21 Απριλίου έναν Έλληνα καταζητούμενο και δύο Αλβανούς, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τη σύλληψη άλλων δύο ατόμων.

Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε προ διμήνου από την Ασφάλεια Καπανδριτίου σε βάρος του 42χρονου Έλληνα, κατοίκου Πολυδενδρίου Αττικής, και τεσσάρων νεαρών Αλβανών, κατοίκων Πολυδενδρίου ή Παγκρατίου, οι οποίοι φέρονται να διέπρατταν από κοινού ληστείες σε βάρος υπηκόων Πακιστάν, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους για τους ίδιους ή τρίτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Τ.Α. Καπανδριτίου, κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων που προέκυψαν από άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνδέσεων και αναγνώριση των δραστών, αυτοί «ταυτοποιήθηκαν ότι από άγνωστο κατά την προανάκριση χρονικό διάστημα, τουλάχιστον όμως από την 14/03/2014, ενώθηκαν μεταξύ τους με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων».

Τα έως τώρα γνωστά περιστατικά έχουν ως εξής:

• Τρεις από τους παραπάνω δράστες στις 14 Μαρτίου 2014 και ώρα 1.00 μπήκαν στο σπίτι 26χρονου σήμερα Πακιστανού στην περιοχή Λίμνη του Καπανδριτίου, όπου με την απειλή πολεμικού τυφεκίου και τη χρήση βίας τού αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας του.
• Μία ημέρα πριν και ώρα 5.00 το πρωί τρεις από τους δράστες αφαίρεσαν με τη βία από 29χρονο Πακιστανό το ποδήλατό του, την ώρα που κινούνταν σε αγροτικό δρόμο στο Πολυδένδρι.
• Τέλος, δύο από τους δράστες στις 4 Μαΐου του ίδιου έτους και ώρα 23.00 λήστεψαν 37χρονο Πακιστανό που κινούνταν πεζός επί της οδού Δάφνης στο Πολυδένδρι, παίρνοντας το κινητό του τηλέφωνο και χρηματικό ποσό 25 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχετική δικογραφία παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα στον 19ο τακτικό ανακριτή Αθηνών για κύρια ανάκριση και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για «ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή από υπαίτιους που ενήργησαν με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου και μη, και έφεραν πολεμικό τυφέκιο, και διακεκριμένη οπλοφορία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης