Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των ληστών που εισέβαλαν στο σπίτι του επιχειρηματία, Αλέξανδρου Σταματιάδη έχουν εξαπολύσει οι αρχές. Η αστυνομία εστιάζει τις έρευνες της σε σπείρα Αλβανών κακοποιών, που είχαν προ τριετίας συλληφθεί για ληστείες και διαρρήξεις κατοικιών στην Αττική.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόπειρα ληστείας στην οικία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη έγινε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Μεγάλης ΔευτέραςΤα εν λόγω άτομα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής τους.  

Ο άτυχος επιχειρηματίας σημειώνεται πως υπέκυψε χθες, Παρασκευή στα τραύματά του, έπειτα από 19 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Παρότι η κατάσταση της υγείας του είχε προσωρινά σημειώσει πρόοδο, την τελευταία εβδομάδα ο 52χρονος παρουσίασε εγκεφαλικό οίδημα και χθες το πρωί υπέκυψε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Τα μέχρι στιγμής συμπεράσματα των αρχών

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας εμφανίζονται βέβαιοι ότι οι δράστες της φονικής ληστείας έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.


Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, μετά από αναζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο ηλεκτρονικό αρχείο της αστυνομίας με κριτήριο τη μεθοδολογία δράσης των δύο κακοποιών, που δεν δίστασαν να πυροβολήσουν στην πλάτη τον 52χρονο επιχειρηματία, οι αρχές έχουν περιορίσει σημαντικά το εύρος της έρευνάς τους και έχουν εστιάσει την προσοχή τους σε συγκεκριμένες σπείρες Αλβανών κακοποιών.


Προτεραιότητα για το υπ. Προστασίας του Πολίτη η σύλληψη των δραστών

Λίγη ώρα μετά την είδηση του θανάτου του επιχειρηματία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Η σύλληψη των εγκληματιών που αφαιρούν ζωές αποτελεί για την Ελληνική Αστυνομία ύψιστη προτεραιότητα και δέσμευση για συνέχιση των προσπαθειών μέχρι οι δράστες να λογοδοτήσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Το χρονικό της ληστείας στο σπίτι του Αλ. Σταματιάδη

Η απόπειρα ληστείας στην οικία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη έγινε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας.

Οι δύο δράστες φορούσαν κουκούλες και μπήκαν στη μεζονέτα της οδού Κηφισού από την κεντρική είσοδο. Αρχικά, είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν τη μεζονέτα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε εκείνη του άτυχου επιχειρηματία και ανήκει στον αδελφό του, ωστόσο δεν κατάφεραν να παραβιάσουν τη θωρακισμένη πόρτα και στράφηκαν στο σπίτι του 52χρονου.

Το σπίτι του επιχειρηματία

Ερεύνησαν το γραφείο του θύματος που βρίσκεται στο ισόγειο χωρίς να βρουν χρήματα και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο της μεζονέτας, ερχόμενοι πρόσωπο με πρόσωπο με τον 52χρονο και τη σύζυγό του, που ξύπνησαν από τον θόρυβο.

  
Ο κ. Σταματιάδης αντέδρασε και δέχθηκε αρχικά ένα χτύπημα με μεταλλικό λοστό στο κεφάλι. Συνέχισε να αντιστέκεται και τότε ο δεύτερος από τους δράστες τον πυροβόλησε τρεις φορές με πιστόλι 9 χιλιοστών.

Οι ληστές έφυγαν τρέχοντας χωρίς να πάρουν χρυσαφικά, ρολόγια αξίας ή χρήματα που υπήρχαν στο υπνοδωμάτιο.

Την Κυριακή το τελευταίο αντίο στον Αλ. Σταματιάδη

Στην Άνδρο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (22/4) στις 11.30 το πρωί, η κηδεία του Αλέξανδρου Σταματιάδη, στον Ιερό Ναό Θεοσκεπάστου, στη χώρα του νησιού.

Διαβάστε επίσης: 
Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης