Χωρίς αμφιβολία, δύο αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν τον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εις βάρος μεταναστών στο στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ», στα Κάτω Πετράλωνα, πριν από έξι χρόνια.

Η επίθεση που έγινε στις 30 Ιουνίου 2008 είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας Έλληνας και ένας Ισπανός που βρίσκονταν στο στέκι κατά τη διάρκεια της εισβολής ομάδας κρανοφόρων στον χώρο, την ώρα μάλιστα που διεξαγόταν μάθημα ισπανικών σε μικρά παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράστες μαχαίρωσαν δύο από τους παρευρισκομένους και προκάλεσαν υλικές ζημιές στο στέκι.

Για την υπόθεση στο εδώλιο κάθονται οι Β.Σ. και Α. Στ. που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ έχουν κριθεί προφυλακιστέοι και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με την απολογία τους στις εφέτες ειδικές ανακρίτριες.

Η κα Γ., αυτόπτης μάρτυρας, αναγνώρισε τον πρώτο κατηγορούμενο ως δράστη της επίθεσης λέγοντας: «Αν έρχεται κάποιος με μαχαίρι καταπάνω σου, δεν μπορείς να τον ξεχάσεις. Ακόμη και σήμερα τον θυμάμαι, αυτός είναι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά η δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά αναβαθμίστηκε ποινικά το κατηγορητήριο, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αξιόποινης πράξης τους συνιστούν απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ως δεύτερη μάρτυρας εξετάστηκε η Β.Μ., η οποία περιέγραψε το περιστατικό αναφέροντας:

«Στον χώρο ήταν τέσσερα άτομα. Όπως κάθε Δευτέρα, είχαμε μάθημα ισπανικών. Η “Αντίπνοια” είναι ένα πολιτικό στέκι, αναρχικό, με διάφορες δραστηριότητες. Ανοιχτή ήταν μόνο η κεντρική πόρτα. Μπαίνει ένας με μαύρα ρούχα και κράνος, κατεβαίνει τις σκάλες και σηκώνει το χέρι (ναζιστικά) δίνοντας το παράγγελμα: Με τους χαιρετισμούς της Χ.Α. μ……..ά θα πεθάνετε».

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης