Σε δηλώσεις, σχετικά με την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που του άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, πρόεβη την Πέμπτη ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και πρώην δήμαρχος Χαλκίδας, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Ο κ. Αναγνωστάκης κατηγορείται για τη «μαύρη τρύπα» 158.000 ευρώ που διαπιστώθηκε στη δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΧ την χρονική περίοδο 2002-2006.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κοινωνία της Χαλκίδας γνωρίζει από το 2003, η τότε Διοίκηση, η Διεύθυνση και κάθε εργαζόμενος της ΔΕΥΑΧ, δρούσαν πάντοτε με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος. Σε ότι με αφορά, λόγω της βουλευτικής μου ιδιότητας και με βάση το άρθρο 62 του Συντάγματος δεν γίνεται να απολογηθώ, αν και το επιθυμούσα. Προφανώς και θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος.

Το eviazoom.gr δημοσίευσε ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ:

«Σε σχέση με τη δικαστική διερεύνηση της λογιστικής τακτοποίησης των πληρωμών της ΔΕΥΑΧ, θέλω να δηλώσω – χωρίς να υπεισέρχομαι στο έργο της δικαιοσύνης- ότι όπως όλη η κοινωνία της Χαλκίδας γνωρίζει από το 2003, η τότε Διοίκηση, η Διεύθυνση και κάθε εργαζόμενος της ΔΕΥΑΧ, δρούσαν πάντοτε με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος. Αυτό αποτελεί κοινή συνείδηση της Χαλκίδας και είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί και στην ανακριτική διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση της λογιστικής εκκρεμότητας, που αφορά στη μισθοδοσία δέκα εργαζομένων, που προσλήφθηκαν μέσω εργολαβίας και που εργάστηκαν και αμείφθηκαν, όπως οι ίδιοι κατέθεσαν και τα παραστατικά στοιχεία το αποδεικνύουν, είναι ζήτημα άκρως υπηρεσιακό, που αντιμετωπίστηκε από τις υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης, εντός του νομικού πλαισίου.

Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή Δημοτικοί Σύμβουλοι πλειοψηφίας και μειοψηφίας, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων στο Δ.Σ. καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες κατέθεσαν σχετικά υπομνήματα.

Σε ότι με αφορά, λόγω της βουλευτικής μου ιδιότητας και με βάση το άρθρο 62 του Συντάγματος δεν γίνεται να απολογηθώ, αν και το επιθυμούσα. Προφανώς και θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου.
Είμαι βέβαιος ότι στοιχεία που κατατέθηκαν είναι αποδεικτικά της αθωότητας και απαλλακτικά για το σύνολο του Δ.Σ. και των υπηρεσιακών παραγόντων».

Διαβάστε επίσης: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον βουλευτή Δημήτρη Αναγνωστάκη
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014, 00:23

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης