«Να δώσουν τώρα στη δημοσιότητα τα ονόματα των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου που παραχώρησαν», ζητά από την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παίζει κρυφτούλι με τους κωδικούς του Κτηματολογίου για να μην εντοπιστούν τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν. Τη μία ο κ. Ξάνθος λέει ότι τα Νοσοκομεία δόθηκαν στο Υπερταμείο για αξιοποίηση και την άλλη οι Διοικήσεις των ΥΠΕ λένε ότι βρέθηκαν στη λίστα εκ παραδρομής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων είναι ενέχυρο στους δανειστές προς εκποίηση ανά πάσα στιγμή για τα επόμενα 99 χρόνια για την αποπληρωμή του χρέους». Προσθέτει ότι «τα οικόπεδα φιλέτα που βρίσκονται τα Νοσοκομεία είναι προς εκποίηση. Τα Νοσοκομεία μπορεί να κλείσουν, να μεταφερθούν σε άλλο κτήριο». Σημειώνει επίσης ότι «στο ΦΕΚ αναγράφονται με αύξοντα αριθμό τα παραχωρηθέντα ακίνητα και ο Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (KAEK) του καθ’ ένα, χωρίς να αναγράφεται η ονομασία των ακινήτων» και αναρωτιέται: «πως θα ταυτοποιηθούν 10.119 ακίνητα με ένα 12ψήφιο αριθμό κτηματολογίου;».

Καταλήγει ότι «η αφαίρεση από τον κατάλογο δεν είναι τόσο εύκολη όπως ισχυρίζεται ο Υπουργός Υγείας. Απαιτείται σύμφωνη γνώμη του Υπερταμείου μετά από εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου της και απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. Δημοσίευση νέου ΦΕΚ χωρίς να περιλαμβάνονται τα Νοσοκομεία στα παραχωρηθέντα ακίνητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης