Στην ΓΑΔΑ έχουν προσαχθεί από χθες τα ξημερώματα δέκα άτομα, που ανακρίνονται ως εμπλεκόμενα στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία, συνέταιρο του Γ. Αναγνωστόπουλου που δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο πρόσφατα, εν μέση οδώ, στο Γαλάτσι. Η δολοφονία αυτή είχε προκαλέσει εντύπωση, διότι επρόκειτο για εκτέλεση μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστο δρόμο της πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επιχειρηματίας Νίκος Τρομπούκης είναι γνωστός στην πιάτσα των κατασκευαστών και αναλαμβάνει μάλιστα και εργολαβίες του Δημοσίου, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που διέρρευσαν από ανώτερα κλιμάκια της ΕΛΑΣ. Συνεργάστηκε επανειλημμένα στο παρελθόν με τον μεγαλοεργολάβο και πρώην εκδότη Χρήστο Καλογρίτσα, όπως επίσης και με πολλούς άλλους γνωστούς εργολάβους δημοσίων έργων.

Το όνομα του Τρομπούκη ενεπλάκη στην υπόθεση από συνομιλίες φυλακισμένων μέσω κινητών τηλεφώνων στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με κάποιες από αυτές, ο Τρομπούκης φέρεται να έχει χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα μεγάλου ποσού από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Δύο από τα άτομα που ανακρίνονται είναι γυναίκες. Η πρώτη είναι σύζυγος του βαρυποινίτη Βλαστού, και η δεύτερη σύντροφος του επίσης έγκλειστου Σκαφτούρου. Και οι δύο έχουν σε βάρος τους καταδίκες για εκτέλεση συμβολαίων θανάτου. Η Βλαστού είναι γνωστή στην ΕΛΑΣ και για έναν ακόμη λόγο. Πρωταγωνίστησε σε μία άλλη απαγωγή το 2001. Ήταν το πρόσωπο που είχε εμπλακεί στην ενοικίαση του κρησφύγετου των απαγωγέων στα Μεσόγεια. Σε βάρος των βαρυποινιτών έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της απαγωγής. Ο επιχειρηματίας Ν. Τρομπούκης συνελήφθη τις νυκτερινές ώρες της Πέμπτης προς Παρασκευή, σε πολύ γνωστό νυκτερινό κέντρο διασκέδασης, στην παραλιακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βαρυποινίτης Π. Βλαστός θεωρείται από την ΕΛΑΣ ο εγκέφαλος της απαγωγής

Πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρουν πως μαζί του συνελήφθη και ανακρίνεται στη ΓΑΔΑ και άλλο άτομο, που εμπλέκεται επίσης στην απαγωγή Παναγόπουλου. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως επρόκειτο για τον γιο του εφοπλιστή Μάκη Αγούδημου. Η zougla.gr ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γνωστό εφοπλιστή, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι πρόκειται για τον γιο του.

Ανώτερα στελέχη της ΕΛΑΣ πιστεύουν πως, εξιχνιάζοντας την υπόθεση απαγωγής Παναγόπουλου, θα ξετυλιχθεί και το… κουβάρι άλλων τριών σημαντικών υποθέσεων. Οι αξιωματικοί ισχυρίζονται ότι οι συλληφθέντες που ανακρίνονται έχουν άμεση ή μερική σχέση με τις ανεξιχνίαστες μέχρι σήμερα δολοφονίες των Μπάμπη Λαζαρίδη και Αλέκου Κοσμόπουλου και την πολύπλοκη υπόθεση Γούση.

Και άλλες συλλήψεις

Κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, από την Εισαγγελία έχουν εκδοθεί 7 τουλάχιστον εντάλματα σύλληψης υπόπτων για συμμετοχή στην απαγωγή Παναγόπουλου. Ένα από αυτά αφορά κάτοικο της περιοχής Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, τον Απόστολο Πετράκη, που επίσης -κατά πληροφορίες- έχει συλληφθεί. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη άλλοι δύο μπράβοι, οι Θανάσης Σκαρλάτος και Γιώργος Χριστοφοράκης.

Το χρονικό της απαγωγής

Ο Περικλής Παναγόπουλος, ιδρυτής της «Super Fast Ferries», στις 12 Ιανουαρίου 2009 εκινείτο με το αυτοκίνητό του προς τα γραφεία του στον Πειραιά, όταν στις 8:40 στην οδό Ακτής, στο Καβούρι, τουλάχιστον τρεις ένοπλοι δράστες, που φορούσαν κουκούλες, του έκλεισαν το δρόμο.

Στη συνέχεια, έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου, απήγαγαν τον εφοπλιστή και τον οδηγό του, Γιώργο Σαρδέλη, τον οποίο άφησαν δεμένο σε δένδρο, στην περιοχή του Κορωπίου, αφού πρώτα του είχαν φορέσει κουκούλα και χειροπέδες.

Για καλή του τύχη, το δέντρο ήταν μικρό, με αποτέλεσμα να καταφέρει να το λυγίσει και να απελευθερωθεί. Έτσι, βγήκε στο δρόμο και ζήτησε βοήθεια.

Αμέσως, ειδοποίησε την Αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες.

Τα λύτρα δόθηκαν έπειτα από λίγες ημέρες, από τη σύζυγο του εφοπλιστή, σε ερημική τοποθεσία της Βοιωτίας, κοντά στο χωριό Ακραίφνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονταν σε 30 εκατομμύρια ευρώ.

Την κ. Παναγοπούλου συνόδευε ο οδηγός Γ. Σαρδέλης, ο οποίος ήταν παρών και κατά την απαγωγή.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια είχε απαιτήσει από την Αστυνομία να μην έχει καμία συμμετοχή στην υπόθεση μέχρι να απελευθερωθεί ο εφοπλιστής.

Ο Περικλής Παναγόπουλος στις 20 Ιανουαρίου  εντοπίστηκε στη λεωφόρο Αθηνών, μεταξύ Σκαραμαγκά και Σχιστού από περιπολικό της αστυνομίας, περίπου στη 1:30.

Λίγο μετά τις 2:50 ο κ. Παναγόπουλος καθισμένος στο μπροστινό κάθισμα ενός μαύρου τζιπ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και ένα από τα παιδιά του, επέστρεψε στο σπίτι του.

(Πρώτη καταχώρηση: 3 Ιουλίου, 16:55)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης