Την ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστών και καθαριστριών στα δημόσια σχολικά κτήρια μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2015-2016 και την παραμονή στις θέσεις εργασίας τους έως ότου συνταξιοδοτηθούν, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Επίσης, στο διοικητικό συμβούλιο του δήμου, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της επιτροπής αγώνα καθαριστών-καθαριστριών δημοσίων σχολείων Αθήνας, όπου ζήτησε την ανανέωση των συμβάσεων για όλη τη σχολική χρονιά ή τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σημειώθηκε μικροένταση έξω από το δημαρχείο, ανάμεσα σε εκπρόσωπους των καθαριστριών και της ασφάλειας του κτηρίου.

Παράλληλα, εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη διαγωνισμού για τη σίτιση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, όπου το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιαστεί πρόβλημα, με ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής. Το ποσό του διαγωνισμού ανέρχεται σε 12.309.557,57 ευρώ.

Στο μεταξύ, απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την έγκριση πρόσληψης 350 εργαζομένων, που είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών, αναμένει ο δήμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης