Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν οι μητροπόλεις το φετινό Πάσχα εξαιτίας της απουσίας του κατάλληλου αριθμού ιερέων για να τελέσουν τις Λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδος.

Σύμφωνα με το agioritikovima.gr, οι διορισμοί ιερέων από το κράτος για το 2012 αλλά και το τρέχον έτος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι, αφού υπάγονται στον κανόνα «ένα προς δέκα». Σύμφωνα με στοιχεία του Υπ. Παιδείας, οι διορισμοί είναι οι εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Εκκλησία της Ελλάδας: 70
2. Εκκλησία της Κρήτης: 4
3. Ιερά Μητρόπολης Δωδεκανήσου: 1

Στο Τρίκερι o παπάς μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία και η περιοχή έμεινε χωρίς ιερέα. Χωρίς ιερέα και η Σάντα το Πάσχα, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ερήμωσαν από ιερείς και τα ορεινά χωριά της Ηπείρου! Χωρίς «επιτάφιο και Ανάσταση» κινδυνεύει να μείνει το χωριό Αγία Βαρβάρα της Κόνιτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του χωριού, η επίσημη ενημέρωση από την ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης είναι ότι φέτος δεν μπορούν να διατάξουν κανέναν ιερέα να πάει στο χωριό για τη Θεία Λειτουργία της Μ. Παρασκευής και της Ανάστασης.

Θύμα της απουσίας ιερέων και ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμά του λόγω ελλείψεως ιερέων τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί. Έτσι, ο μητροπολίτης χθες τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων Λαμίας αντί της ιεράς μονής Αγίων Αναργύρων Αταλάντης.

Πηγή: agioritikovima.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης