Αναστάτωση έχει προκαλέσει η εμφάνιση του κροκόδειλου στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα που γεννώνται σχετικά με το πώς βρέθηκε το ερπετό στην περιοχή.

Το cretapost μετέβη στο σημείο και κατέγραψε τον χώρο όπου ζει ο κροκόδειλος, ενώ μίλησε με κατοίκους του κοντινού χωριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από φάρσα… πραγματικότητα

Αρχικά οι υπεύθυνοι, όταν πληροφορήθηκαν την ύπαρξη κροκόδειλου, πίστεψαν ότι επρόκειτο για φάρσα, όταν όμως τοποθέτησαν βιντεοκάμερες και κατέγραψαν την κίνηση στη λίμνη, τότε είδαν με τα μάτια τους το ερπετό να κάνει βόλτες…

«Την Πέμπτη το βράδυ ειδοποιηθήκαμε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής ότι υπάρχει στην περιοχή του φράγματος ένας κροκόδειλος. Στην αρχή θεωρήσαμε ότι είναι πλάκα, όταν όμως μετά επιβεβαιώθηκε ότι οι μάρτυρες που μας το είπαν ήταν σοβαροί, ξεκίνησε η διαδικασία επαλήθευσης με κάμερες που τοποθετήσαμε στην περιοχή το πρωί της Παρασκευής. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας εθεάθη ο κροκόδειλος, τον είδαμε, τον φωτογραφίσαμε και έχουμε το ντοκουμέντο» ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων Ο.Α.Κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες περίφραξης του χώρου, ενώ την προσεχή Πέμπτη, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, θα γίνει η προσπάθεια απομάκρυνσης του κροκόδειλου από την περιοχή.

Κάποιος τον «παράτησε» στη λίμνη

Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα σενάρια που εξετάζονται σχετικά με το πώς βρέθηκε ο κροκόδειλος στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο.

«Το πιο πιθανό σενάριο είναι κάποιος να το είχε στο σπίτι του, να το μεγάλωσε, να μην μπορούσε να το θρέψει άλλο και στη συνέχεια ήρθε εδώ να το αφήσει» επεσήμανε ο κ. Μαμαγκάκης, ο οποίος παράλληλα ανέφερε πως δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τους ανθρώπους που ζουν στο κοντινό χωριό.

«Με μία επικοινωνία που είχαμε με τον ειδικό ερπετολόγο, κ. Λυμπεράκη, μας είπε ότι δεν είναι επικίνδυνο το συγκεκριμένο ζώο. Δεν παύει, βέβαια, να είναι ένα σαρκοφάγο ζώο, ωστόσο συχνάζει μέσα στο νερό και δεν μπορεί να απομακρυνθεί απ’ αυτό. Γι’ αυτό και καθησυχάζουμε τους κατοίκους της περιοχής. Πάντως, εμείς και πάλι πρέπει να πάρουμε τα μέτρα προστασίας» πρόσθεσε ο κ. Μαμαγκάκης.

Μαρτυρίες κατοίκων

Λόγω της ύπαρξης του κροκόδειλου, ολόκληρη η περιοχή είναι στο πόδι. Αρκετοί είναι εκείνοι που τον έχουν δει με τα μάτια τους, ενώ άλλοι απλώς ακούνε τις ιστορίες. Μάλιστα, δεν λείπουν κι εκείνοι που θεωρούν ακόμα πως πρόκειται για μία φάρσα.

«Είχα έρθει μία βόλτα με το σκυλί μου στη λίμνη και βρίσκω τον κ. Μαμαγκάκη και μας ειδοποιεί κάποιος ότι ο κροκόδειλος ήταν εδώ. Και όντως τον είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Υπάρχει αναστάτωση στην περιοχή, ο κόσμος είναι ανήσυχος. Άλλοι είναι δύσπιστοι και λένε ότι είναι ψευδές. Όμως, οι πυροσβέστες είναι αξιόπιστοι και σεβαστά μέλη, και τον είδα κι εγώ με τα μάτια μου. Έχει 2 μέτρα μήκος και με το που είδε αρκετό κόσμο στη λίμνη μπήκε ξανά στο νερό» δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

«Λένε πως ο κροκόδειλος είναι εδώ και έναν χρόνο στη λίμνη. Κάποιοι τον είχαν δει και παλαιότερα, αλλά δεν πίστεψαν στα μάτια τους και δεν το ανέφεραν. Εγώ προσωπικά δεν τον έχω δει, αυτό όμως που ξέρω είναι ότι στη λίμνη υπήρχαν 20 πάπιες και τώρα έχει μείνει μόνο μία. Παράλληλα, λείπουν από πολλές οικογένειες ζώα. Εμάς, για παράδειγμα, μας λείπουν οκτώ αρνιά» ανέφερε δεύτερος κάτοικος της περιοχής.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης