Ξέσπασε η οργή των συγγενών των θυμάτων το πρωί βλέποντας τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή του Ρέντη, την 1η Μαρτίου του 2011.

«Δολοφόνοι σκουλήκια! Ζείτε ακόμη σκουλήκια; Ούτε μια ώρα μείωση της ποινής!», φώναξε η μητέρα ενός εκ των θυμάτων μόλις είδε να μπαίνουν στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι κατηγορούμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα και πολλοί συνάδελφοι των δύο αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια καταδίωξης των δραστών ληστείας που είχε γίνει σε κατάστημα στο Μενίδι. Η καταδίωξη είχε συνεχιστεί επί της Λεωφόρου Κηφισού μέχρι που οι δράστες μπήκαν σε παράδρομο, στο ύψος του Ρέντη και ακινητοποίησαν το όχημά τους. Μόλις πλησίασαν τέσσερις μοτοσικλετιστές αστυνομικοί, πετάχτηκαν από το αυτοκίνητο και με καλάσνικοφ άρχισαν να πυροβολούν.

Από τα πυρά έπεσαν νεκροί ο 22χρονος Γιώργος Σκυλογιάννης και ο Γιάννης Ευαγγελινέλης 23 χρόνων, ενώ οι άλλοι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν τραυματιστεί κατά τη συμπλοκή.

Κατηγορούμενοι για τον φόνο των αστυνομικών είναι τρία άτομα, που έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε δις ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 25 ετών, ενώ στην υπόθεση είναι άλλοι 11 κατηγορούμενοι που δικάζονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη τελικά διεκόπη για τις 3 Απριλίου καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης