Δύο 24ωρα μετά την καταδίκη του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή, βρέθηκαν και πάλι κατηγορούμενοι για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Αυτή τη φορά η κατηγορία αφορά το πόθεν έσχες του 2008 στο οποίο είχαν… παραλείψει να δηλώσουν το 1,3 εκ. ευρώ που είχε σε τράπεζα της Ελβετίας η σύζυγος του πρώην υπουργού. Η δίκη τους, ωστόσο, το πρωί αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων για τις 8 Ιουνίου του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του καταδικάστηκαν προχθές, η σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2009.

Επίσης το δικαστήριο τους επέβαλε χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για τον καθένα ενώ με την ίδια απόφαση επιδικάστηκε στο Δημόσιο το οποίο παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης 50.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, αναμένεται και βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών για την κατηγορία της κακουργηματικής παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες που αντιμετωπίζουν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες σχετικά με τη χρήση του 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης