Η εφαρμογή ενός σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας που θα εκπονηθεί από το δήμο, θα δώσει οριστικές λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης των Χανίων.

Το σχέδιο αυτό, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο δημαρχείο της πόλης, έχει ως βασικό άξονα την έξοδο των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης από το κέντρο και ταυτόχρονα την ενίσχυση του δικτύου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο μέχρι την εκπόνηση και εφαρμογή του σχεδίου η άμβλυνση του κυκλοφοριακού απαιτεί άμεσες λύσεις. Έτσι και εν όψει της αυξημένης τουριστικής κίνησης στη σημερινή σύσκεψη οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως, εκτός από την ενίσχυση της αστυνόμευσης για παράνομες σταθμεύσεις και τη λήψη μέτρων επαναπροσδιορισμού των σημείων στάθμευσης, θα πρέπει να υπάρξει απομάκρυνση των τουριστικών και αστικών λεωφορείων από τα σημεία μπροστά από τη δημοτική αγορά της πόλης.

Για στάση-στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων προκρίνεται η λύση της οδού Νικηφόρου Φωκά όπου θα προβλεφθούν θέσεις για 5-6 λεωφορεία καθώς και η ακτή Κανάρη.

Παράλληλα οι αφετηρίες των αστικών λεωφορείων μετακινούνται σε χώρο στην Πλατεία 1866.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης