Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση στη Νότια Ρόδο, με τις φλόγες να εξακολουθούν να κατακαίνε δασική έκταση, ενώ απειλούνται οικισμοί.

Η κατάσταση έγινε και πάλι πολύ επικίνδυνη στο χωριό Προφύλια, καθώς έπειτα από μια δυνατή αναζωπύρωση οι φλόγες απέχουν, σύμφωνα με το rodosreport, μόλις λίγα μέτρα από τον οικισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά επιχειρούν 76 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 141 άτομα πεζοπόρο, 71 στρατιώτες, τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Το απόγευμα της Κυριακής επιπλέον πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο (με 40 άτομα και 10 οχήματα) έφτασαν στο λιμάνι του νησιού προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Η φωτιά στη Ρόδο:

Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά στη Σέριφο, καθώς οι φλόγες καίνε κυρίως σε χαράδρες. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έχουν καεί σπίτια στην περιοχή Μέγα Χωριό, δύο σπίτια στο Μεγάλο Λιβάδι και 4.000 στρέμματα γη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν έξι πυροσβέστες, εννέα άτομα πεζοπόρο τμήμα με τρία οχήματα και ένα όχημα ΟΤΑ.

Στις φλόγες και πάλι η Μεσαρά

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη να περιορίσουν τις φλόγες.

Τα σημαντικότερα μέτωπα βρίκονται και πάλι κοντά στην Πόμπια και στο Αντισκάρι, ενώ ζητήθηκε να σηκωθούν και πάλι τα δύο ελικόπτερα από το Ηράκλειο και τα Χανιά.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης