Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας τους αγρότες να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9» ο Βαγγέλης Αποστόλου επεσήμανε πως «είναι δικαίωμα των αγροτών να διεκδικούν και να επιλέγουν τον τρόπο που θα υποστηρίξουν τα αιτήματά τους», προσθέτοντας ότι «δεν γίνεται να μιλάμε αόριστα. Χρειάζεται μια προσέγγιση που να πείσει για το δίκαιο των αιτημάτων τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόνισε ότι το 2016 ήταν έτος ρεκόρ στην καταβολή κοινοτικών πόρων προς τους παραγωγούς. «Πληρώσαμε και ακόμη πληρώνουμε στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα εκκρεμότητες από το 2008» είπε.

Εκφράζοντας την απορία του για το φορολογικό ζήτημα που βάζουν στο πλάνο των διεκδικήσεών τους αγρότες και κτηνοτρόφοι, ο κ. Αποστόλου επεσήμανε: «Το να μπαίνει το φορολογικό ως πρόβλημα, όταν από την 1η Ιανουαρίου του 2016 έχουμε αφορολόγητο ατομικό στα 8.500 ευρώ, που αυξάνεται στα 9.500 αν πρόκειται για οικογένεια και όταν σύμφωνα με τα στοιχεία των δηλώσεων του 2015 των ίδιων των αγροτών, ποσοστό 96% είναι κάτω των 8.500 ευρώ, γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική επιβάρυνση, ιδίως τη φετινή χρονιά που θα έχουμε και επιστροφές προκαταβολών από το 2015».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι αγωνίζεται για τα προβλήματα και τα αιτήματα του πρωτογενούς τομέα, υπογραμμίζοντας ότι «οφείλουμε κάποια πράγματα να τα λέμε με το όνομά τους, για να έχουμε ξεκάθαρη σχέση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης